Грешките, които допускаме при пазенето на хигиена

2014-03-02 12:00:00
Грешките, които допускаме при пазенето на хигиена
Снимка: sxc.hu

Живеейки в 21 век, за всеки един от нас морален дълг е да поддържа добра хигиена. Отдавна минава тъмните и смърдящи времена на Ренесанса и е неизбежно полагането на минимални усилия, за да поддържаме добрия външен вид и хигиена. Много от нас обаче не подозират колко много грешки допускаме, стараейки се да бъдем чисти, затова решихме да ви представим най-често допусканите грешки при пазенето на хигиена.

 

 

Пране

 

Да, колкото и нелогично да ви звучи, именно чрез прането може да си доведете доста нежелани бактерии. Сигурно се чудите, защото, отговорът е доста интимен, тъй като главен виновник за този проблем е бельото ви. Често срещана грешка е, хората да смесват бельото си с останалите дрехи, като по този начин лесно прехвърлят бактерии от тях, тъй като дори при висока температура на пране не е сигурно, че ще се избавите от тях.

 

Течен сапун

 

Американски учени установиха, че течните сапуни са далеч по-опасни за здравето, отколкото твърдите такива. Според изследването на учени, течните измиващи средства не само не премахват бактериите, но и предразполагат организма към зарази. Направено от тях изследване, показало, че течния сапун може да бъде източник на различни бактерии, така че миенето на ръцете с тях е поредната често срещана грешка при спазването на хигиена.

 

Правилото на 5 секунди

 

Да, колкото и невероятно да ви звучи, все още има милиони хора по света, които вярват на правилото на 5 секунди, според което няма нищо опасно да хапнеш нещо, което паднало на пода, ако не е престояло там повече от 5 секунди. Едва ли обаче има нужда да ви повтаряме колко много бактерии се намират там и колко лесно ги допускате в организма си, така че решихме просто да го споменем, за да си имате едно на ум следващият път, когато изтървете нещо.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия