Няколко хитрости, които ще ти помогнат да нанесеш червилото си перфектно

2015-03-05 16:01:00
Няколко хитрости, които ще ти помогнат да нанесеш червилото си перфектно
Снимка: thinkstockphotos.com

Ако обичаш да си слагаш червило и искаш винаги да изглеждаш безупречно, ние можем да ти предложим няколко трика, които ще ти бъдат полезни.

 

За да не изцапаш зъбите си с червило, лапни палеца си, обвий го с устни и го издърпай внимателно навън. По този начин излишното количество червило ще остане по пръста ти, а не върху зъбите. За да премахнеш напълно излишното количество червило, може да вземеш една салфетка и да попиеш устни с нея

 

Ако не харесваш формата на устните си, използвай коректор. Може визуално да ги уголемиш, като ги очертаеш извън естествената им линия с клечка за уши, натопена в коректор. След това мини отгоре с молив за устни и запълни, докато постигнеш матов цвят. Може да поставиш и гланц най-отгоре.

 

 

Любителките на телесните червила трябва да бъдат внимателни при избора им. Ако си бледа, вземи си телесно червило с розовеещи цветове, ако си с умерен тен, спри се на червило, което бие към оранжево, а ако си по-тъмна е добре да използваш телесно червило с кафяв оттенък.

 

За да нанесеш максимално гладко своето червило, устните ти трябва да са добре ексфолирани. Първо нанеси малко количество балсам и след това нежно масажирай със суха четка от стара спирала, докато паднат излишните кожички.

 

На доста момичета им се е случвало да бутнат, без да искат сенките си за очи и те да се счупят и да започнат да се ронят. За да не ги изхвърлиш директно на боклука, може да ги използваш като гланц, ако са в подходящ за това цвят. Сложи малко от тях в супена лъжица и смеси с балсам за устни. Размеси с четка за поставяне на червило и нанеси върху устните си.

 

Ако нямаш руж под ръка или искаш да използваш червилото си и някъде другаде, освен на устните, може да го размажеш върху скулите си с пръсти, както правиш с кремообразните ружове.

 

Много е важно как съхраняваш козметиката си. Когато пътуваш, няма нужда да взимаш всичките червила със себе си, нито да се лишаваш от тях. Купи си малка кутийка за хапчета и отрежи по малко от червилата с помощта на малко ножче. Така ще спестиш място и няма да се лишиш от любимите си цветове. Ако искаш да върнеш обратно отрязаната част, нужна ти е запалка. Постави частта върху червилото и запали запалката, като оставиш пламъка леко да мине през двете части, като по този начин ги слепи. Задръж няколко секунди и изгаси, в противен случай рискуваш цялото червило да се разтопи.

 

 

Изборът на червено червило трябва да бъде съобразен с кожата ти. При бледа кожа си вземи червено със сини нюанси, при нормална – червено с оранжеви оттенъци, а при тъмна – бургундско червено.

 

Ако у вас е прекалено топло, хубаво е да държиш червилата си на студено, например в хладилника.

 

Ако искаш червилото ти да се задържи по-дълго време върху устните, има един трик, който ще ти помогне. Нанеси червило, след което сложи върху устните си еднопластова салфетка и поръси отгоре пудра на прах. Част от пудрата ще проникне през салфетката и ще запечата цвета. По този начин червилото ти ще се задържи по-дълго време върху устните.

 

 

За да направиш устните си да изглеждат визуално по-големи, нанеси червило върху тях, а после сложи няколко тона по-светло червило с подобен цвят в центъра. Другият вариант е да напишеш с молив за устни буквата "Х" под извивката на горната устна и после да продължиш да запълваш останалото.

 

За да притъпиш цвета на устните си, използвай коректор. По този начин червилото ще има същия цвят, както го виждаш.

 

Ако използваш молив за устни, може да омекотиш очертанията, като потупаш леко с пръст. Така линията ще се размаже много леко и няма да е така натрапчиво.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия