Хората по цял свят се хранят все по-нездравословно

2015-02-19 15:15:00
Хората по цял свят се хранят все по-нездравословно
Снимка: thinkstockphotos.com

Появяват се все повече и повече здравословни диети, които включват основно консумацията на плодове и зеленчуци, но въпреки това хранителните навици на нациите по света непрекъснато се влошават, съобщи Асошиейтед прес.

 

Специалистите направили анализ на 320 хранителни режима в периода 1990 - 2010 година, за да се види колко често хората консумират 17 от най-разпространените здравословни храни и напитки и техните нездравословни еквиваленти. Въпреки че все повече хора по-често консумират пълнозърнести храни и риба, те били все по-гладни и за „fast food“.

 

 

Проучването показва, че по-възрастните хора се хранят по-здравословно от младите, а жените – по-здравословно от мъжете. Най-добро меню имат хората, живеещи в страните от Карибския басейн, Монголия и Южна Америка. Страните, където се консумира доста нездравословна храна са Доминиканската република, Босна и Армения.

 

В САЩ положението е доста разнообразно. Има ръст на консумацията както на здравословни, така и на нездравословни храни. Западът е един от лидерите в консумацията на нездравословните храни, следван от Китай и Индия.

 

А ти храниш ли се здравословно?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия