Притеснителните въпроси, свързани с красотата [част втора]

2015-02-21 16:02:00
Притеснителните въпроси, свързани с красотата [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Жените често си задават куп въпроси, свързани със самочувствието и красотата. Желанието на жените да бъдат красиви е огромно и те наистина полагат големи усилия за външния си вид. Но има някои неща, които наистина ги притесняват и влияят на увереността им. Сега ще ти разкажем повече за притеснителните въпроси, свързани с красотата.

 

Нормално ли е да ми излизат пъпки под мишниците, когато се епилирам? Кожата под мишниците е изключително нежна и лесно се възпалява. Наистина е неприятно да излизат пъпки, но такъв е ефектът от бръсненето. Хубаво е да ползваш успокояващ гел и се бръснеш след горещ душ. Разбира се, най-добре е да спреш да се бръснеш и да използваш кола маска или крем депилатоар.

 

 

Защо зъбите ми потъмняват? Белите зъби са мечта на много хора. Ако искаш красива усмивка, трябва да се грижиш добре за зъбите си. Някои напитки могат да направят емайла по-тъмен. Избягвай да прекаляваш с кафе, някои чайове и червеното вино. Тютюнопушенето също вреди много на зъбите, като ги прави тъмни. Ако искаш да предотвратиш потъмняването на усмивката, мий зъбите си по-често и пий вода с кафето. Винаги изплаквай с вода зъбите си, след като пиеш по-тъмни напитки.

 

Как да омекотя кожата на петите си? За много жени грубата кожа на петите е голям проблем. Краката загрубяват от носенето на обувки, твърди материи и мазоли. Всъщност, можеш да се отървеш от този неприятен проблем. Трябва да изчеткаш старателно стъпалата си с пемза. Всяка вечер след баня нанасяй омекотяваш крем или зехтин, а след това слагай затоплени чорапи.

 

Защо ноктите ми се чупят и разпластяват? Понякога дори агресивните сапуни, могат да съсипят ноктите. Избягвай да миеш съдове без ръкавици. Друг проблем може да е недостигът на витамини и неправилно хранене. Ако си вегетарианка, задължително приемай допълнително витамини. Важно е да си набавяш нужните количества витамини А+Е, както и тези от В групата. Ако забележиш, че ноктите ти загрубяват, потъмняват или се удебеляват, посети дерматолог, защото може да става въпрос за гъбички.

 

Защо се потя толкова много? Потенето е нещо съвсем нормално, защото тялото по този начин се охлажда. Няма как да спреш да се потиш, иначе тялото ти ще прегрее. Използвай дезодоранти, против изпотяване, като избягваш стиковете. Понякога те причиняват запушване на потните жлези, което може да бъде много опасно. Ако все пак усещаш, че се потиш, дори когато си в студена стая, консултирай се с лекаря си.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия