Дерматолозите съветват жените редовно да си бръснат лицето

2015-02-10 15:08:00
Дерматолозите съветват жените редовно да си бръснат лицето
Снимка: thinkstockphotos.com

За жените е истински ужас, когато с напредване на възрастта започнат да им се появяват бръчки по лицето. Дерматолозите имат решение на този проблем – редовното бръснене. Те съветват представителките на нежния пол да бръснат лицето си, за да избегнат бръчките и преждевременното остаряване.

 

Във Великобритания се предлага богата гама продукти за жени, които се бръснат. За много дами това изглежда нелепо, защото всеки знае, че редовното бръснене прави космите по-дебели и забележими. 46-годишната Анджела от Есекс се бръсне 3 пъти седмично през последните 8 години и е постигнала забележителни резултати.

 

 

"Това е евтино, отнема няколко секунди, кожата ми не се дразни като при кола маската", споделя Анджела. „Това, че ще ми порасне по-голяма брада, е само мит!".

 

Хормоналният дисбаланс или поликистоза на яйчниците може да доведе до появата на по-голямо количество косми на лицето, но не и бръсненето. При някои жени лицевото окосмяване се увеличава с напредване на възрастта.

 

Според специалистите бръсненето дава резултат срещу стареенето на лицето. При него се отстранява горният слой от мъртвата кожа, а това е като ексфолиация. Също така редовното бръснене стимулира производството на колаген, което намалява появата на бръчки.

 

Дали ще се довериш на мнението на специалистите или не, решението е твое. Ние те съветваме да внимаваш и да не рискуваш!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
MihaelaN
преди 9 години

Даскалката ми по химия ни каза нещо подобно, но без самобръсначка. Да си почистим лицето с пяна за бръснене и след това с тоалетна вода!

chupachups
преди 9 години

Абе вие *** ли сте?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия