Защо косата ти не расте?

2015-02-12 18:10:00
Защо косата ти не расте?
Снимка: freedigitalphotos.net

Имаш ли чувство, че сякаш косата ти не расте? Месеци наред не виждаш никаква промяна в дължината на косата си, въпреки че искаш да порасне? Подстригваш се рядко, а дължината е все една и съща? Косата е отражение на нашето здраве и грижите, които полагаме за нея. Ако се храниш пълноценно и се грижиш за косата си, тя ще бъде здрава и красива. И все пак е възможно да допускаш някои грешки. Защо косата ти сякаш не расте?

 

Подстригваш я твърде често. Някои момичета смятат, че трябва да подстригват косата си всеки месец. Вероятно ако поддържаш къса прическа, това би било наложително, защото трябва да поддържаш вида ѝ. Но ако искаш да си пуснеш по-дълга коса, няма как да се подстригваш всеки месец. Смята се, че косата расте с около 1-1.5 сантиметра на месец. Това означава, че фризьорът ти отрязва точно толкова, колкото косата ти е израснала. Така няма да успееш да пуснеш дълга грива. Косата може да се подстригва доста по-рядко.

 

Изобщо не се подстригваш. Никоя крайност не е добра идея. Някои момичета решават, че щом искат да имат дълга коса, те изобщо не бива да посещават фризьора си. Така може да мине и повече от половин година без подстригване. Това всъщност е голяма грешка. Така няма да ти порасне по-дълга коса, защото в един момент краищата много се изтощават. Тогава те започват да цъфтят и да се накъсват. При всяко ресане тези краища се откъсват, защото са много слаби и тънки. В един момент сякаш косата ти не расте, а върховете са проскубани.

 

Не се храниш пълноценно. Цялото ти тяло страда, ако не се храниш пълноценно. Дори една диета, може да съсипе външния ти вид. Недостатъчното количество на протеини, аминокиселини и витамини, може да направи косата ти тънка, късаща се и буквално тя да спре да расте. Бъди внимателна с какво се храниш и яж повече полезни храни, вместо вредните полуфабрикати.

 

Очакваш невероятни резултати. Много момичета смятат, че косата им не расте, но грешат. Истината е, че косата не може да расте много бързо. Дори да използваш специална козметика за по-бърз растеж, не очаквай чудеса. Ако си къдрава, косата ти вероятно расте нормално бързо, но просто по-малко ѝ личи, заради обема и къдриците.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия