Съвети към къдравите момичета

2015-02-06 12:26:00
Съвети към къдравите момичета
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяка коса е различна и има нужда от разнообразни грижи. Важно е да полагаш усилия, за да имаш красива коса. Няма да те лъжем, къдравата коса изисква много повече внимание, отколкото правата, за да изглежда добре. Но мисията не е невъзможна, напротив, къдриците ти може да имат чудесен вид, стига да знаеш как да им помогнеш да изглеждат супер. Сега ще ти дадем няколко съвета, които ще ти послужат в борбата за красивата коса.

 

Не използвай гореща вода, когато се къпеш. Лятото със сигурност не използваш много топла вода, но сега през зимата не можеш да устоиш на един горещ душ. Правиш грешка, защото наистина горещата вода не влияе добре на косата. Много топлият душ може да направи гривата ти още по-суха и неприятно бухнала. Хладката вода ще добави блясък и гладкост на косата ти.

 

 

Не използвай памучна кърпа. Вероятно след душ увиваш косата си в хавлиена кърпа, за да попие водата. Това е добра идея, така тя ще изсъхне по-бързо и ще си спестиш ползването на сешоара. Но памучната кърпа е прекалено груба. По-добре използвай микрофибърна кърпа или просто стара памучна тениска.

 

Не прекалявай с агресивните шампоани. Използвай по-нежни шампоани, защото къдравата коса е предразположена да бъде суха. Не бива да я премиваш с по-силни шампоани, защото ще изглежда зле. Ако използваш силиконови продукти, набави си дълбоко почистващ шампоан. Винаги си купувай козметика, подходяща за къдрава коса.

 

Хидратация. За да имаш красиви къдрици, трябва косата да е хидратирана, а косъмът да е гладък. Само така можеш да си сигурна, че косата ти ще изглежда здрава и красива. Тайната се крие в хидратацията. Използвай маски, базирани на масла. Можеш да си правиш маски само от масла (авокадо, жожоба, арганово, бадемово или от макадамия). Те няма да омазнят косата ти, а ще я хидратират. Използвай маска всеки път, когато си взимаш душ, за да хидратираш добре косата си.

 

Протеини. Косата също има нужда от протеини, защото самата тя е изградена от  протеин. Ако косата ти е подложена на термична (преси, сешоари, маши) или химическа (бои, къдрин) обработка, тогава задължително трябва да използваш и протеинова серия. Купи си шампоан и балсам/маска, които да нанасяш поне един път седмично.

 

Маслата като финиш. Вече си говорихме за маслата, които можеш да ползваш като маска за коса. След като изсушиш косата си, ще бъде чудесна идея, ако сложиш няколко капки масло върху дланите си и го нанесеш върху косата си. Така тя ще е защитена особено в краищата, а и няма да се заплита.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия