Зимата е най-трудният сезон за кожата

2015-02-05 16:00:00
Зимата е най-трудният сезон за кожата
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата изисква много грижи, за да бъде красива и здрава. През зимата, тя преживява наистина труден период, защото климатичните условия много ѝ влияят. Случва ли ти се кожата ти да се лющи, да се опъва или да е просто суха? Това се случва през зимата, защото вятъра и студа допълнително дехидратират кожата ни. Как да се погрижим за нея?

 

Спешна помощ за сухите устни. Никой не е застрахован от изсушаване на устните през зимата. Винаги нанасяй поне балсам на устните си. Избери такъв с по-мазна текстура и го нанасяй постоянно. Винаги преди да излезеш слагай балсам или просто по-мазно червило. Разгледай в козметичния магазин, със сигурност ще намериш продукти, подходящи за зимата. Не ближи устните си, ще влошиш положението.

 

Топли чорапи и хидратация за стъпалата. Сигурно най-пренебрегваната част от тялото са краката ни. Стъпалата ни също имат нужда от грижа, защото кожата там се дехидратира силно и загрубява. Най-добре е да си набавиш мазен крем или вазелин. Качествен зехтин също ще свърши добра работа. Опитай се да ексфолираш кожата на краката, най-вече петите. След това намажи обилно и сложи топли чорапки. На сутринта ще забележиш ефект.

 

Ръцете. Пука ли ти се кожата на ръцете? Честото миене, агресивните дезинфекциращи сапуни и лошото време са факторите, които влияят зле на кожата на ръцете. Затова носи ръкавици винаги, когато излизаш навън. Преди да си легнеш си слагай хидратиращ крем, като е добре да избереш такъв с алое, мед или арганово масло.

 

Лицето. Хубаво е да сменяш продуктите си за лице, когато е студено. През лятото кожата отделя повече себум и трябва да я почистваш добре. През зимата е добре да използваш по-нежни козметични продукти. Не използвай сапун, защото той изсушава изключително много. Нанасяй хидратиращ крем. Не пропускай да нанесеш крем вечер и преди да излезеш навън. Така ще предпазиш кожата си от изсушаване.

 

Душът през студените дни. Когато навън е студено, искаш да се стоплиш с горещ душ. Всъщност, горещата вода изсушава допълнително кожата и ѝ се отразява доста зле. Добра идея е да не прекаляваш с горещите душове, а да се къпеш с по-хладка вода. След баня винаги нанасяй подхранващ лосион или бебешко олио. През деня също може да нанасяш още един път лосион или крем за тяло, за допълнителна хидратация.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lia
преди 9 години

така е, мнооого се изсушава кожата. сега съм се спряла на един нов крем за ръце с пробиотик, доста добър ми се струва


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия