С какво вредим на кожата си

2015-01-07 18:03:00
С какво вредим на кожата си
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Красивата кожа е признак за здраве и често пъти някои кожни проблеми крият сериозни причинители. Но понякога кожата ни страда, защото не се грижим за нея или ѝ вредим. Има неща, които не бива да правим, за да имаме красива и здрава кожа. Какво не бива да причиняваме на кожата си?

 

Не я почистваме добре. Това важи повече за кожата на лицето. Докато кожата на тялото е достатъчно да се почисти, докато се къпем, кожата на лицето е по-специална. На нея отделяме повече внимание и грижа. В зависимост от типа на кожата ни, трябва да използваме подходящата козметика. Проблем на много тийнейджъри е, че не знаят как да почистват лицето си. Хубаво е да ползвате маска за лице, ексфолиант и ежедневен почистващ гел. Много е важно момичетата да изчистват добре грима си, за да не запушват порите на лицето. Спането с грим е голяма грешка.

 

 

Изгаряме я. Лятото прекарваме много време на плаж, на басейн или просто на слънце. А слънчевите лъчи са доста вредни за кожата. Някои момичета се вманиачават на тема тен и искат да го получат на всяка цена. Проблемът е, че цената е много висока: меланом. Около 50% от онкоболните са диагностицирани с рак на кожата. Винаги използвайте слънцезащитен продукт с висок фактор и не се излагайте на слънце в периода 12-16 часа. Не използвайте солариум, той е още по-вреден.

 

Не я хидратираме. Хидратацията на кожата е много важна, за да бъде здрава и да изглежда добре. Не само сухата кожа има нужда от хидратиране. Използвайте хидратиращи кремове, особено през зимата, когато кожата е подложена на вятър и студ. Ако забележите, че кожата на тялото ви се бели, задължително нанасяйте лосион след баня. Пийте и повече течности.

 

Цигарен дим. Той е един от най-големите вредители на красотата. Пушенето може да ви убие, но може и да ви направи по-грозни. Тютюневият дим намалява притока на кислород към кожата, защото свива кръвоносните съдове. Така с времето кожата потъмнява, губи еластичност, стои на петна и не е свежа. По-лесно се образуват бръчки. Ако искате да имате по-красива кожа, спрете цигарите.

 

Използваме агресивни продукти за лице/тяло. Има продукти, които съдържат сапун и дразнят кожата, алкохолът също дехидратира. Затова е добре да четете етикетите, преди да купите даден продукт. Не мийте лицето си със сапун, а ако имате чувствителна кожа забравете за продуктите, съдържащи алкохол.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия