Няколко упражнения за красив и привлекателен бюст

2015-01-29 16:19:00
Няколко упражнения за красив и привлекателен бюст
Снимка: Dreamstime

Красивият бюст е не само дар от природата, но и нещо, което може да се постигне с редовни и правилни упражнения. Нека ти представим няколко упражнения, които ще ти помогнат да направиш гърдите си още по-привлекателни:

 

Легни по гръб и сложи ръцете до тялото си. Извий врата си, така че върхът на главата да се доближи до пода. Напрежението трябва да е в предната част на врата и гърдите. Върни се в изходна позиция. Повтори упражнението от 10 до 12 пъти.

 

Остани легнала, изпъни краката си надолу и постави ръцете над главата. Изправи се бавно, като се стараеш ръцете ти да са изправени и да докосваш върховете на пръстите на краката си. Повтори упражнението 10 пъти.

 

Застани права и постави краката на ширината на раменете. Наклони се напред, така че да се образува прав ъгъл между гърба и краката. Докосни с дясната ръка пръстите на левия крак и обратно, без да сгъваш коленете. След това смени ръката. Повтори упражнението 15 пъти.

 

 

Върни се в изходна позиция и нека краката останат на ширината на раменете. Вдигни ръцете си настрани, като дланите сочат надолу. Започни да правиш кръгове с ръцете, като постепенно увеличаваш диаметъра им. Направи 10 завъртания напред и 10 назад. Повтори упражнението 5 пъти.

 

Раздалечи краката леко един от друг. Постави върху главата си тежка книга (но не прекалявай!). Започни да се придвижваш напред, като в началото ходиш на пети, след това външния свод на стъпалото, а накрая на пръсти. Не прави резки движения, за да не падне книгата. Походи така няколко минути.

 

Изправи се и протегни ръце напред. Докосни с дясната длан левия крак и обратното. Не сгъвай краката в коленете и дръж гърба си изправен. Повтори упражнението по 10 пъти за всяка ръка.

 

Изправи се и събери краката един до друг. Постави ръцете на кръста. Застани на пръсти с левия крак и повдигай с махове ръцете напред и нагоре. След това смени крака. Повтори упражнението 10 пъти за всеки крак.

 

Събери краката един до друг, изправи ръцете на нивото на раменете. Повдигни ръцете напред и нагоре, а след това назад, като се стараеш да са малко под раменете. Ще усетиш напрежение в областта на раменете и горната част на ръцете. Повтори упражнението 5 пъти.

 

Вземи един ластик и го увий здраво на стабилна основа на височината на бюста. Хвани ръкохватките, като се стараеш дланите ти да са успоредни, лактите леко свити, а ръцете широко разтворени. Стегни гръдните мускули и събери ръцете отпред. Задръж така няколко секунди, след което върни бавно ръцете в изходна позиция. Повтори упражнението 15 пъти.

 

Правилната стойка също е от значение за красивия бюст. Трябва да ходиш с изправен гръбначен стълб и изтеглени назад рамене, за да успееш да избегнеш пораженията, които нанася времето с тялото ти, защото с годините кожата се отпуска.

 

От време на време може да си правиш и тонизираща маска за гърди. Тя се приготвя от пресен ябълков сок, който трябва да престои в хладилника в продължение на час. След това се изсипва върху парче памук, което се слага върху гърдите за 10 минутки. Изплакни, редувайки студена и хладка вода.

 

Сутиенът също е от значение за красивия бюст. Купувай си хубаво бельо и внимавай, когато избираш размера си, защото често жените си купуват по-големи или по-малки сутиени, а това оказва влияние върху бюста.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия