Ефикасни ли са кремовете за отслабване?

2015-01-09 15:53:00
Ефикасни ли са кремовете за отслабване?
Снимка: freedigitalphotos.net

На пазара се предлагат всякакви кремове за отслабване, които гарантират бърз и траен ефект. В рекламите те са описани като чудесни средства, които ни спестяват много усилия в спортната зала. Много тийнейджъри са склонни да не ходят на тренировки, а да отслабват по лесния начин. А каква е истината? Ефикасни ли са тези кремове?

 

Тези кремове са известни под различни наименования: оформящи, изглаждащи, антицелулитни или за отслабване. Как ще ги наречем, няма значение. Истината е, че такъв крем няма как да свали излишните ви килограми, колкото и да се мажете.

 

Дори да сте редовни в употребата на крема, няма как той да премахне целулита ви, ако не промените начина си на живот. Не очаквайте резултати, ако не спортувате, ядете вредна храна и водите застоял начин на живот.

 

Всъщност, има смисъл от тези кремове. Ако спортувате и се храните балансирано, можете допълнително да стегнете кожата си с такъв крем. Той ще я направи по-гладка и ще спомогне за разбиването на целулита.

 

Целулитът е проблем на много хора, дори такива, които не са с наднормено тегло. Той се получава най-често заради застоял начин на живот и недостатъчно течности в организма. Хубаво е, когато нанасяте такъв крем, да правите масаж на проблемите зони. Това важи с особена сила за бедрата, дупето и корема. Целулитът представлява мастни депа, които трудно могат да бъдат изгорени. Правете си масаж всяка вечер, правете кардио и силови упражнения, ограничете вредните храни и напитки. Тогава вече можете да очаквате резултат.

 

Антицелулитните продукти са полезни в началния стадий на борба с целулита. Препоръчително е енергично да масажирате проблемните зони. Резултатите идват след няколко седмици или месец, бъдете търпеливи и всяка вечер след душ правете тази процедура.

 

Когато третираме кожата си с продукти за отслабване, тя се тонизира. Кремовете съдържат специално подбрани съставки, които ускоряват обмяната на веществата и подобряват функцията на клетките. Използвайте кремовете вечер, защото през нощта, кожата е най-отпусната и лесна за проникване.

 

Как да изберем крем? Избирайте кремове, които съдържат съставки като кофеин, шафран, мента, какао, евкалипт, жожоба, див кестен. Полезни са също и ананас, гуарана, камфор и морска сол. Друга важна съставка е колагенът, който отговаря за еластичността на кожата.

 

Не забравяйте, че кремът е само помощник, а не средство за борба с излишните килограми и портокаловата кожа. Спортувайте и се хранете правилно, за да сте здрави и красиви. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия