Кога е най-лесно да се откажеш от цигарите?

2015-01-07 16:30:00
Кога е най-лесно да се откажеш от цигарите?
Снимка: thinkstockphotos.com

Тютюнопушенето е вреден навик, от който е трудно да се откажеш. Трудно е, но определено не е невъзможно. Ако си момиче и искаш да спреш цигарите, най-лесно ще ти бъде непосредствено преди да ти дойде цикълът, пише в. „Daily mail“.

 

След редица изследвания стана ясно, че представителките на нежния пол изпитват трудност да откажат цигарите заради менструалния си цикъл, особено когато той е във фоликулярната фаза. Тя настъпва веднага след края на менструацията.

 

 

Специалистите направили експерименти и установили, че дамите по-трудно се отказват от цигарите заради месечния си цикъл.

 

Жените, които все пак искат да се отърват от този вреден навик, е най-добре да спрат цигарения дим веднага след овулация. Тогава техните шансове да успеят са най-големи. Жените, които участвали в експериментите, били сканирани два пъти в различни стадии на менструалния им цикъл. Техните нива на естроген и прогестерон били записани.

 

Дамите, които внимателно следят своите месечни цикли, могат по-лесно да се откажат от тютюнопушенето, твърдят специалистите.

 

Никотиновият глад е много по-силен във фоликулярната фаза на цикъла след менструацията. В такъв период няма ефект от антиникотиновите терапии.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия