Какво не бива да причиняваме на косата си

2015-01-06 17:33:00
Какво не бива да причиняваме на косата си
Снимка: freedigitalphotos.net

Косата е едно от най-ценните богатства на жената. Тя е белег за женственост и здраве. Всяко момиче иска да има красива прическа, здрава коса, а това изисква много грижа и усилия. Малко са щастливките, които имат красиви коси и не полагат грижи. Но проблемът идва, когато прекалим с разкрасяването и в желанието да си да имаме прекрасна коса, правим някои грешки. Какво не бива да правим с косата си?

 

Прекалено агресивно изрусяване. Русите тонове са изкушение за много дами. Някои момичета си мечтаят за руса коса, но не са наясно какво ще им отива. Момичета, не правете грешката да се изрусявате прекалено рязко. Първо, има голяма възможност да не ви отива. Второ, определено ще изгорите косата си. Ако сте с много тъмна коса, а искате да сте бяло руса, помислете дали ще ви отива и дали косата ви може да понесе това третиране.

 

Гарваново черно. Никоя крайност не е добра идея и гарвановото черно отива на малко хора. Ако искате по-тъмни нюанси, изберете нещо в кестеняво, но не и черно. То ще ви състари, а ако сте с много бяла кожа, ще изглеждате като призрак. Постарайте се да се съветвате с фризьор, който ще ви насочи кой цвят е подходящ за вас.

 

Студено къдрене. Определено нямате нужда от това. Някои дами искат да са с прави коси, други обожават къдраво. Ако искате да се къдрите, много по-добра идея е да ползвате маша или плитки/ролки за коса. Студеното къдрене уврежда косъма, прави го тънък и буквално го накъсва. Освен това, студеното къдрене се отразява различно на всяка коса. Някои коси са по-податливи и можете да станете ситно къдрава. Други коси са по-трудни за обработка и тази процедура може само да ги начупи. Ако за първи път си правите студено къдрене, вероятно няма да знаете какво точно ще се получи.

 

Етажиране. Внимавайте с този тип подстригване. Вероятно сте виждали момичета, на които много им отива такъв тип прическа. Истината е, че това са малко хора. Важно е какъв тип коса имате. Ако косата ви е по-твърда и суха, както и чуплива, не мислете, че ще ви седи добре. Вероятно ще съжалявате, защото косата ви ще стане безформена, ще стои бухнала и неугледна.

 

Ежедневно изправяне/къдрене. Момичета, оставете пресата и машата за по-специални случаи. Не е нужно всеки ден да изправяте косата си, а само след като сте се къпали. Ежедневното повтаряне с пресата може само да я увреди. Ако косата ви не стои добре изправена, вероятно не сте се сдобили с хубава преса или стилизанти, подходящи за вашия тип коса.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Lia
преди 9 години

Причиних си студеното къдрене веднъж и беше наистина много лоша идея, после ми се наложи дълго време да си възстановявам косата с редица шампоани и маски. Пробвала съм почти всичко на Шаума и Елсев, накрая завърших и с Дезърт Есенс, докато ми се оправи напълно косата. Та моят съвет е не се къдрете!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия