Как да не напълнеем по празниците

2014-12-09 13:01:00
Как да не напълнеем по празниците
Снимка: freedigitalphotos.net

С Коледните празници през декември идват и отрупаните маси, срещите с роднини, традиционните ястия и вкусната храна. Прието е на всеки празник да има изобилие от храна, като най-често има специални рецепти, по които се приготвят разнообразни вкусни ястия. Истината е, че човек трудно може да се ограничи и да не яде по празниците, а това води до натрупване на излишни килограми. Така за няколко дни можем да качим дори 3-4 килограма, които после да не можем да смъкнем. Как да не напълнеем по празниците?

 

Не спирайте да тренирате. Повечето хора се отпускат прекалено много и решават, че почивните дни са за преяждане и забавление. Всъщност по никакъв начин тренировките няма да ви пречат на забавлението. Тренирайте през ден, правете повече кардио. Така няма да натрупате излишни килограми, защото ще изгаряте калориите. Ако сте в града, има фитнес зали, които работят и по празниците, а и нищо не ви спира да тренирате вкъщи. Ако пътувате извън града, можете да правите кардио на чист въздух сутрин, когато станете.

 

 

Не се съгласявайте да ядете всичко, което има на масата. Често пъти опитваме ястията от неудобство, защото домакините са любезни, а ние не можем да откажем. Това е голяма грешка, защото после сме преяли и ни тежи. Запомнете, че няма защо да се тъпчете излишно. Когато сте на гости яжте, докато ви е вкусно и сте гладни. Не се старайте да опитате от всяко едно ястие на масата, нито да изядете всичко, което са ви сложили в чинията. Няма да обидите домакините, ако ги похвалите и кажете кое най-много ви е харесало. Така ще си спестите напълняване и болки в стомаха от преяждане.

 

Заменете безалкохолното с вода. Когато сте на гости и ви поканят с нещо за пиене, нека това да бъде вода. Газираните напитки са вредни, пълни с подсладители и много калории. Освен това спомагат в образуването на целулита. По-добре е да пиете вода, от която няма как да ви стане сладко или тежко.

 

Съсредоточете се върху разговорите, а не върху храната. Все пак сте на гости, за да се видите с близките си, а не за да изядете всичко на масата. Колкото и да е вкусно, опитайте се да се вглъбите в разговорите и да забравите за вкусните гозби на масата.

 

Не прекалявайте с алкохола. Освен, че на другия ден ще ви е лошо, защото сте се напили, не пропускайте факта, че алкохолът е калоричен. Пийте по-малко и ще се чувствате по-добре, защото сте трезви, също така ще си спестите излишни калории.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия