Трикове, чрез които да намалим апетита си [част втора]

2014-12-03 18:34:00
Трикове, чрез които да намалим апетита си [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Понякога се тъпчем с излишни калории, само защото ни е скучно, нервни сме или очите ни са лакоми. Често пъти можем да минем с много по-малки количества храна и без купищата пържени картофи и други вредни храни. Има как да намалим храненето си и сега ще ви разкажем повече.

 

Знайте кога трябва да кажете „стоп“. Недейте да ядете, защото ви е скучно, нямате какво да правите или сте нервни. Това са само безсмислени калории, които после трудно изгаряте. Недейте да ядете, ако наистина не чувствате глад. Когато се сетите, че сте гладни, опитайте да хапнете няколко ядки и се разсейте с някаква дейност. Вероятно ще забравите, че сте чувствали глад.

 

Недейте да стоите гладни дълго време. Голяма грешка е да не ядете, когато сте наистина гладни или да пропускате основни хранения. Най-добре е да хапвате поне пет пъти дневно. Така ще огладнявате по-малко и ще изяждате по-малки количества. Защо? Когато пропуснете хранене, в един момент се усещате озверели от глад. Тогава искате да изядете всичко, което е пред очите ви. Сядате на масата и буквално започвате да се тъпчете. Неусетно вече сте преяли. Така изяждате много повече храна, отколкото ако си хапвате редовно и не пропускате нито едно хранене.

 

Дръжте нездравословната храна далече от очите си. Онзи ден си купихте едни пуканки, за които не спирате да мислите и се чудите как да не ги нападнете? Скрийте ги и се опитайте да забравите за тях. Доказано е, че хората, които работят в офис, ядат с 48% по-малко, ако сложат шоколада в чекмеджето, а не на бюрото, пред очите си.

 

Винаги си поръчвайте „малка“ порция. Често пъти в ресторантите има няколко възможности за големина на порцията. Най-добре е да избирате винаги по-малкият вариант. Недейте да бъдете лакоми, а помислете реално какво можете да изядете. Ако поръчате няколко неща, вероятно ще сте преяли преди да сте ги преполовили. Или просто ще се тъпчете, за да не останат. Няма смисъл в това, поръчайте по-малки порции, за да изядете по-малко храна.

 

Яжте бавно, пийте вода. Хранете се на по-малки хапки и дъвчете бавно. Не бъдете лакоми, а осмисляйте, че ядете и това ви доставя удоволствие. Сложете чаша вода на масата си, докато се храните. Така ще поглъщате по-малко храна, с която често пъти прекалявате.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия