Защо да предпочетем късата прическа

2014-11-08 12:01:00
Защо да предпочетем късата прическа
Снимка: freedigitalphotos.net

Повечето момичета се гордеят с дългата си коса, която ги кара да се чувстват като принцеси. Повечето момичета не биха си помислили дори за къса коса. Така те са склонни да ходят с една и съща прическа години наред. Но има момичета, които са склонни да експериментират с визията си и коренно биха променили прическата си. Защо да изберем късата прическа?

 

Поддържа се много по-лесно. Няма какво да се лъжем, дългата коса изисква много грижи. Ако имате проблемна коса, това означава много време, средства и енергия, която да влагате. Късата прическа не изисква толкова много грижи и е по-лесна за поддръжка.

 

Винаги сте различна. Няма как да не забележите, че повечето момичета имат дълги коси и се гордеят с тях. Това означава липса на разнообразие. Къдрава, права, на букли  или вързана – косата все е дълга. Затова вие можете да изпъкнете много лесно с една стилна къса прическа. В такъв случай няма как да не ви забележат, защото ще сте уникална.

 

Косата е по-здрава. За да се подхрани дългата коса, се изискват много усилия. Това означава постоянни маски, процедури и куп грижи. Късата коса изглежда по-здрава, защото изтощеното е изрязано. Няма как да се справите с цъфтящите краища, освен като ги изрежете. Затова вашата коса ще изглежда по-здрава и ще бъде такава.

 

Ще имате обем. Много момичета страдат от липса на обем. Това често пъти ги принуждава да прибягват до тупиране. То е много вредно за косъма и след месец редовно тупиране, ще забележите колко увредена е косата ви. Причината да нямате обем е, че косата натежава от дължината. Когато изберете къса прическа, няма да имате такъв проблем, косата ви ще е естествено обемна.

 

Не ви е толкова топло през лятото. Дамите с дълги коси знаят какъв кошмар е дългата коса в летните жеги. Тогава повечето дългокоски искат да се обръснат или подстрижат като момчета. Ако изберете къса прическа, ще си гарантирате прохлада през топлите месеци от годината.

 

Няма да ви отнема много време да се приготвите, когато излизате. Момичетата имат навика да се подготвят часове преди да излязат навън. Голяма роля играе и косата, защото тя отнема много време. Сега няма да имате такъв проблем. Ако се изправяте или къдрите, ще ви е много по-лесно. Друг вариант е да се изсушите и да сложите малко пяна или вакса за коса. Грижите, които ще положите са много по-малко и няма да отнемат време.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
N1K17Y123
преди 9 години

И ще си останете сами.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия