Как да не напълнеем през зимата [част втора]

2014-11-12 17:30:00
Как да не напълнеем през зимата [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Няма какво да се лъжем, зимата човек много лесно напълнява. Факт е, че когато е студено, тялото се старае да натрупа резерви. Това е доказан процес, който се случва, но не бива да ни служи като оправдание. Повечето момичета се сещат, че трябва да направят нещо за тялото си, едва когато дойде пролетта и искат да носят къси и разголени дрехи. В тези моменти разбират, че зимата наистина са се отпуснали. Затова е по-добре да полагате грижи за себе си и да се поддържате през студените месеци. Какво да направите, за да не напълнеете през зимата?

 

Спрете да се влияете от рекламите на пица. Забелязвате ли, че зимно време имате повече оферти в пощенската си кутия, убеждаващи ви, че трябва да поръчате тази любима храна? Да, така е, защото когато навън е студено, мокро и неприветливо, няма да ви се излиза. Така има по-голяма вероятност да си поръчате храна за вкъщи. Не се изкушавайте и изхвърлете тези флаери, за да не се влияете от тях.

 

 

Нека кафето бъде черно. През зимата ни се пият всякакви топли напитки, които ни сгряват и създават усещане за уют и топлота. Но не се замисляте, че има доста калории в тези напитки. Едно обикновено кафе с мляко съдържа около 250 калории, а капучиното около 150. Горещият шоколад с бита сметана е направо калорийна бомба – 450 калории. Ако един път седмично пиете такава напитка, няма нищо лошо, но замислете се всеки ден по един или два пъти, калориите стават много.

 

Танцувайте. Кардиото е упражнението, което ще ви помогне в борбата с килограмите. Проблемът е, че повечето хора не обичат да го правят, защото е скучно. Въртенето на велоергометъра е досадно, а какво остава за тичането на пътечката. Навън вече е студено и не е добра идея да тичате в студения парк. Затова можете да се научите да танцувате. Уроците по танци са идеална тренировка, която ще ви направи по-стегнати и стройни. Ако нямате възможност да посещавате организирани курсове, можете да потърсите безплатни клипове в интернет и да тренирате вкъщи.

 

Яжте повече белтъчини. Вероятно не се замисляте, но понякога приемате излишни калории от въглехидрати (сладкиши, тестени изделия), а нямате нужда от тях. Във внезапните пристъпи на глад, тялото иска някаква храна веднага, затова ви се яде сладко. Ако искате да елиминирате тези гладни моменти, хапвайте белтъчини на обяд и вечер. Така няма да огладнеете лесно, ще сте сити много по-дълго време и няма да поемате ненужни калории.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Slashy
преди 9 години

Как кафе с мляко ще е 250 калории?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия