Настрой мисленето си на правилната за отслабване честота

2014-05-11 16:34:00
Настрой мисленето си на правилната за отслабване честота
Снимка: freedigitalphotos.net

Независимо дали искате да свалите килограм, два или сте си поставили за цел по-сериозно отслабване, със сигурност има някои неща, които трябва да знаете. Отслабването не е само ограничаване на храната и броене на калориите. Ако наистина искате да свалите излишните килограми, трябва да спазвате някои правила. Сега ще си поговорим именно за това и ще ви дадем няколко съвета.

 

Волята. Лесно да обвиняваме липсата на воля за неуспехите с диетите. Но силата на волята не е само единственият инструмент, който ни служи, когато искаме да отслабнем. Това е по-скоро като спасителна мярка, когато сме извън контрол.

 

Базирайки се на вашите усилия за загуба на тегло само със силата на волята може действително да съсипете всичко. Например, изследванията показват, че ако се опитвате да не мислите за нещо – да кажем шоколад - всъщност това ви кара да се фокусирате по-силно върху него. Когато сте отпочинали, спокойни и се радва на живота, можете да потискате нежеланите мисли и чувства сравнително лесно. Но когато сте стресирани, раздразнени или притиснати от сроковете, съпротивляването срещу изкушенията е много по-трудно. Така че, вместо да разчитате на воля, за да получите резултати, поставете си за цел да осъзнавате какво ядете и как се храните.

 

Настройте се за успех. Ето два начина, по които може да се мотивирате, за да успеете. Първо, отдалечете се от идеята за всяка храна, която не се доближава до целите за загуба на тегло. Ще бъде много по-лесно да се устои на изкушението, ако нездравословнитевъзможности не са наоколо. Изхвърлете всички храни, които съдържат "частично хидрогенирани масла" (трансмазнини) като съставка. Изхвърлете газираните напитки или други напитки, направени със захар или високо-фруктозен сироп от царевица.

 

 

Създаване на мрежа за подкрепа. Проучванията показват, че социалната подкрепа е от съществено значение - особено за жените, твърдят учени от Медицинския Университет в Провидънс, Роуд Айлънд. Можете да си помогнете чрез намиране на най-малко един човек, който вярва в себе си и способността си да успее в целите си за отслабване. Най-добре е да намерите съмишленици сред вашите приятели или някой член на семейството ви. Опитайте се да обясните, че подкрепата им е важна и ако някой от тях също е решил да отслабва, можете да започнете заедно и да се подкрепяте постоянно. Ако никой близък не проявява разбиране, потърсете хора в интернет, с който можете да споделяте тревогите и напредъка си.

 

Поставяйте си адекватни цели. Много жени имат проблема, че не гледат реалистично на това какви резултати могат да постигнат. Ако си поставите за цел 10 килограма за седмица, това не е реалистично. Няма как да свалите толкова много за седмица, а и не е здравословно. Ако се подложите на изтощителна диета, вероятно ще се обезводните, което е много вредно. Отслабването трябва да става бавно. Ако си поставите такава невъзможна цел, само ще се разочаровате, защото в края на седмицата кантара няма да показва 10 килограма по-малко.

 

Представяйте си как искате да изглеждате. Разбира се, в рамките на нормалното. Не очаквайте, че за месец ще свалите 15 килограма и ще заприличате на модел. Представете си реалистична картина как искате да изглеждате и колко слаби желаете да бъдете. Това ще ви помогне психически да се справите с диетата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
taner
преди 9 години

zdr az se kazvam reni rodih s operaciya prez 2013 ot 51 kg stanalasim 69kg i nemoga da gi smakna vse oshte i da vi kaj ace vse oshte karmya deteto si molyavi ako nyakoy e kato s moya slycay mi pishtete


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия