Митовете, свързани с красотата, които развенчахме за теб [част първа]

2014-11-03 12:56:00
Митовете, свързани с красотата, които развенчахме за теб [част първа]
Снимка: thinkstockphotos.com

Има доста митове, които всеки знае и почти всеки вярва в тях, но те всъщност са далеч от истината. Някои са свързани с любовта, други със секса, а трети с красотата и външния вид. Вместо да вярваш на врели-некипели, виж кои са митовете, които развенчахме за теб:

 

Колкото по-малко спим, толкова повече отслабваме – може да ти звучи логично, но всъщност липсата на достатъчно сън води до натрупване на излишни килограми. Според учените пълноценният сън е необходима част от програмата ти за отслабване. Доказано е, че ако човек спи дори 1 час по-малко, отколкото му е необходимо, това може да доведе до хормонален дисбаланс. Нивото на хормона лептин, който сигнализира на мозъка за ситостта на стомаха намалява, а нивото на хормона грелин, който ни казва, че сме гладни, се увеличава.

 

 

Късното хапване води до натрупване на излишни килограми – доста хора се стараят да не ядат късно вечер, за да не са дебели. В днешно време това е доста трудно, защото водим натоварен начин на живот, работим на смени, лягаме късно.. Според диетолозите късното хапване не води до наднормено тегло, ако човек не се тъпче и не консумира висококалорични храни, разбира се.

 

Депилацията не е по-добра от бръсненето – няма спор – бръсненето е изключително удобен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Но при употребата на самобръсначка космите се появяват още на следващия ден, а острият срязан връх започва да боцка и да причинява известен дискомфорт, особено на дамите. Ако се обезкосмяваш с кола маска, например, ще го правиш веднъж на няколко седмици, а космите ти ще станат по-тънки и ще се появяват на по-малко места.

 

Кремовете предотвратяват появата на бръчки – всъщност максималното, което могат да направят, е да загладят миниатюрните бръчици и да подобрят вида на кожата. Но това го правят само качествените мазила. Ако искаш кожата ти да изглежда максимално добре и да нямаш бръчки, спри цигарите, мажи се с кремове против изгаряне, когато се излагаш на слънце и се мажи с качествени кремове.

 

Липсата на физически упражнения превръща мускулите в мазнини – мускулите са вид тъкан, която има по-плътна и компактна структура от мазнините. Няма как мускулите да се превърнат в мазнини, но е истина, че когато човек спре да спортува редовно, те се отпускат.

 

Шоколадът е вреден – ако е в умерени количества, той определено не е вреден. В какаото има големи количества флавоноиди, които могат да подобрят работата на сърцето и кръвоносните съдове. Благодарение на тях се понижава налягането и опасността от възпалителни процеси.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Stoqn_Trakiev
преди 9 години

Имам идеално средство против бръчки за дами :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия