Шоколадът разкрасява

2014-11-06 18:31:00
Шоколадът разкрасява
Снимка: freedigitalphotos.net

Обичате ли шоколад? Вероятно да, обожавате шоколад. А знаете, ли че шоколадът разкрасява? Разбира се, това става, когато го прилагате външно, а не го консумирате. Тук трябва да споменем, че като цяло полезният шоколад е черният (натурален). Другите видове: млечен и бял изобщо не са полезни, нито диетични. Черният шоколад е богат на полифеноли, има антиоксидантни свойства. Съдържа витамини и минерали. Как да го използваме?

 

Шоколадова маска. Необходими са ви две супени лъжици разтопен тъмен шоколад и една чаена лъжица зехтин. Смесете съставките, докато са топли и нанесете на лицето и шията. Тази маска почиства и подхранва кожата. Също така е подходяща ако ходите на солариум или се излагате на слънце.

 

Маска за тяло. Шоколадовите маски могат да бъдат перфектни и за кожата на тялото. Смесете една чаена чаша сухо мляко, една чаша настърган шоколад или какао на прах, една супена лъжица сода бикарбонат и две супени лъжици канела. Можете да добавите и две лъжици бадемово масло или майонеза. Тази маска ще направи кожата ви гладка, нежна и сияйна.

 

Освежаваща маска. Черният шоколад и какаото имат освежаващ ефект. Тази маска става както за лице, така и за тяло. Необходими са ви черен шоколад, бяла глина и някакъв вид плодов сок. Важно е плодовият сок да е фреш, а не рафиниран сок. Маската се нанася за 20 минути, изплаква се с топла вода. Маската освежава, дава сияйност на кожата, особено след тежък ден.

 

Шоколадов скраб. Няма как да подминем този така полезен продукт. Ако искаме да ексфолираме кожата си добре, можем да си направим сами шоколадов скраб. Необходими са ни три супени лъжици какао на прах или разтопен шоколад, една лъжичка канела, джинджифил на прах и прясно мляко. Млякото се мери на око и зависи от количеството, което ви трябва. Канелата и джинджифилът помагат на кръвообращението и метаболизма. Частиците на канелата, какаото и джинджифилът действат като скарб.

 

Важно е да споменем, че шоколадът трябва да е черен (натурален). Той съдържа най-голямо количество какао, което го прави ценна съставка в една маска. Разтопявайте шоколада на водна баня, за да запазите ценните му вещества.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия