Повече секс = по-добро здраве

2014-10-29 15:38:00
Повече секс = по-добро здраве
Снимка: Dreamstime

Редовният секс наистина оказва влияние върху човешкото здраве. Наскоро стана ясно, че сексът с повече от 20 жени може да предпази мъжете от развитие на рак на простата.

 

В проучването участвали над 3000 мъже. Те трябвало да отговорят на въпроси за начина им на живот и да си признаят с колко жени са правили секс. Учените установили, че за мъжете с повече партньорки рискът от развитието на злокачественото заболяване намалява, като за тези с над 20 бройки той е с 28% по-малък. В сравнение с мъжете с една партньорка опасността за мачовците от агресивна форма на заболяването също е по-малка – с 19%.

 

 

Тази статистика обаче не важи за хомосексуалистите. При тях сексът с над 20 партньори увеличава риска от рак на простата двойно.

 

Двойно по-висок в сравнение със сексуално по-опитните мъже е и рискът от диагностициране с рак на простата за девствените представители на силния пол.

 

Какво е обяснението?

 

Според учените по-големият брой еякулации в резултат на хетеросексуални полови контакти намалява концентрацията на предизвикващи рак вещества в простатната течност – съставна част на семенната течност.

 

Възрастта на първия сексуален акт и броят на прекараните предавани по полов път болести не оказват влияние върху риска от рак на простата.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия