Как да отслабнем без диета [част втора]

2014-11-03 17:44:00
Как да отслабнем без диета [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Диетите са кошмарът на всяка жена. Вероятно всяко момиче някога през живота си се е запитвало дали е дебело. Така се започва с изтощителните хранителни режими, глада и борбата за мечтаното тяло. Диетите не са особено полезни, особено когато сме в тийнейджърска възраст. Затова трябва да си изберете друг способ за отслабване. Сега ще ви разкажем повече как да отслабнете без диети и глад.

 

По-малко излишна захар. Заменете подсладените напитки, като безалкохолните с фреш. Газираните напитки съдържат много изкуствени подсладители и захар. Така приемате ненужни калории, от които само пълнеете. Не забравяйте, че газирането спомага за образуването на целулит. Затова вместо да пиете сладки и газирани напитки, изберете здравословният фреш.

 

Ограничете алкохола. Не прекалявайте с алкохолните напитки. Когато имате повод, изпийте едно питие, след това преминете на безалкохолен коктейл или просто фреш. Алкохолът съдържа повече калории, дори от въглехидратите. Не бива да забравяте също, че алкохолът винаги е съпътстван с вкусни мезета, които често пъти са мазни и калорични.

 

 

Кажете „ДА“ на зеления чай. Той е добър избор, ако искате да отслабнете. Зеленият чай ускорява метаболизма, освен това има огромно количество антиоксиданти, които прочистват тялото. Освен това е добър заместител на калоричните напитки.

 

Хранете се вкъщи (или си носете храна от вкъщи). За един тийнейджър е трудно да отделя особено голям бюджет за здравословно хранене. Не всеки може да си позволи да отиде на ресторант, например. Освен това липсата на време притиска младите хора и често пъти те посягат към вредните бързи храни. Създайте си навик да се храните вкъщи или да си носите храна. Определено е по-добре да ядете нещо приготвено вкъщи, без излишни мазнини.

 

„Паузата.“ Големият проблем на повечето хора е, че бързат много, докато се хранят. Това наистина ви изиграва лоша шега, защото преяждате без да усещате. Когато се храните, оставете вилицата и спрете за минута-две. Позволете на тялото да прецени дали имате нужда от още храна.

 

Използвайте по-малки чинии. Важното е чинията да изглежда пълна. Използвайте по-малки чинии, за да си мислите, че изяждате по-голямо количество храна. Това може да ви спести около 100-200 калории на ден. Интересен факт е, че най-отблъскващите чинии са сини на цвят. Специалисти съветват да се храните в сини чинии, за да намалите количествата храна, които изяждате.

 

Избирайте доматените сосове, вместо сметановите. Когато хапвате паста например, избирайте сосове, направени от домати. Те определено са по-ниско калорични от мазните сметанови сосове.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия