Все повече момчета посягат към епилатора

2014-10-09 14:30:00
Все повече момчета посягат към епилатора
Снимка: thinkstockphotos.com

В днешно време все повече момчета се обезкосмяват почти навсякъде. Въпрос на време е мачо образът с избуели мъжки гърди да остане в миналото, пише в. „Daily mail”.

 

Статистиката показва, че 13% от представителите на силния пол във Великобритания са премахвали част от окосмяването си по тялото през последната една година. Младежите между 16 и 24-годишна възраст са най-големите фенове на епилацията, като 60% от тях редовно се подлагат на тази болезнена процедура.

 

 

Интересен е фактът, че все повече по-възрастни мъже на Острова следват новата мания и взимат пример от известни личности като Дейвид Бекъм, Том Круз и Кристиано Роналдо.

 

Манията по мъжката епилация била лансирана най-напред от елитните спортисти в областта на леката атлетика, плуването и колоезденето, които премахват окосмяването си, за да постигнат по-добри резултати. Постепенно обаче тази мания се прехвърлила върху мъже, които не са активни спортисти.

 

Преди години окосмените мъжки гърди се считали за признак на мъжественост. В днешно време обаче 13% от мъжете във Великобритания епилират гърдите си, а 12% премахват космите под мишниците си. 5% обезкосмяват ръцете си и 4% своите крака.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия