Какво трябва да знаем за почистването на лицето

2014-10-05 13:11:00
Какво трябва да знаем за почистването на лицето
Снимка: freedigitalphotos.net

Как се грижите за лицето си? Имате ли пъпки, черни точки и мазна кожа? Това са нормални неща за всеки тийнейджър, през пубертета почти всички имат акне. Вероятно е трудно да се излекувате от него, но можете да полагате повече грижи за кожата на лицето си. Какви са задължителните стъпки, през които трябва да минете, за да почистите лицето си?

 

Почистване, почистване и пак почистване. Ако имате проблемна кожа, трябва да полагате много грижи. Това не означава, че ако имате перфектна кожа, не трябва да се стараете да е чиста. Като за начало трябва да се снабдите с няколко вида продукти. Потърсете маска за лице, скраб и гел/пяна за почистване. Важно е да съобразите продуктите с вашия тип кожа. Потърсете внимателно и изберете най-подходящите за вас.

 

Правете си маска за лице един път седмично. Маската почиства кожата в дълбочина и я прави по-свежа. Ако не ви се дават пари за маска, можете да си направите сами. Добра идея е да използвате хума, особено ако имате мазна кожа. Тя почиства много добре. смесете една лъжица хума с една лъжица кисело мляко. Нанесете хубаво на цялото си лице и изчакайте да изсъхне. След това отмийте с хладка вода.

 

 

Скраб. (Ексфолиант) Това е онзи козметичен продукт, който ексфолира кожата и премахва мъртвите клетки. Това е почистващ гел, който съдържа по-твърди частици, които почистват. Ако не искате да си купувате такъв продукт, можете също да си направите в домашни условия. Вземете супена лъжица мед и чаена лъжичка смляна морска сол. Смесете двата продукта и направете лек масаж на лицето си. Ще усетите колко по-гладка ще стане кожата ви. Ексфолирайте два пъти седмично.

 

Почистващ гел/пяна. Трябва да използвате този продукт сутрин и вечер. Важно е да премахвате всякаква мръсотия и мазнина, защото ако не почиствате добре, ще имате повече пъпки и запушени пори. Не използвайте продукти, които съдържат сапун, защото изсушават кожата.

 

Важно е да съобразите продуктите, които си купувате с типа кожа. Ако имате акнетична кожа, изберете такава козметика. Не се доверявайте сляпо на препоръките на приятели, защото всеки човек е различен и не е казано, че същия продукт ще подейства и при вас.

 

Пилинг. Един път месечно посещавайте козметик, който да почиства лицето. Посъветвайте се с козметика какъв пилинг точно е най-подходящ за вас. Тази процедура не е хубаво да се прави често, защото ще навреди на кожата ви. Един път месечно е достатъчно, за да имате чисто лице.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SpaceCat
преди 9 години

И хранене... Пъпките буквално се подхранват от въглехидратите и мазнините и изглеждат по-възхитителни и бляскави отвсякога..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия