Ефикасна козметика от хранителни продукти

2014-10-11 15:06:00
Ефикасна козметика от хранителни продукти
Снимка: freedigitalphotos.net

Със сигурност имате хранителни продукти в кухнята, за които не сте знаели, че играят важна роля в  поддържането на тялото. Вероятно никога не сте възприемали оцета като тоник за тяло, но красотата на Елена от Троя избухнала точно заради него.

 

Независимо от модерните постижения на козметичната индустрия, кожата ни винаги ще ни е благодарна, когато не я обременяваме с продукти, съдържащи консерванти, парфюми или алкохол. Всъщност вкъщи най-вероятно имате почти всичко, което е необходимо за поддържането на хидратацията, мекотата и еластичността на кожата. Да станете и да останете красива е напълно възможно и без непосилни инвестиции, процедури в скъпи салони и професионални терапии. Дори остатъците от хранителните продукти, които вече не използвате, могат да имат козметично приложение, защото продължават да съдържат активни хранителни съставки.

 

Оцетът. Историческите данни показват, че оцетът се използвал в грижите за кожата на лицето още по времето на Елена от Троя, за която от него са приготвяли специален тоник. Той забавял стареенето, помагал при отстраняване на акне и видими белези от слънчевите бани. За да приготвите тоника, са ви необходими една супена лъжица натурален ябълков оцет и 2 чаши вода. Нанесете го върху лицето и оставете да изсъхне, без да изплаквате. Оцетът ще почисти кожата и ще я тонизира.

 

 

Прясното мляко. Прясното мляко съдържа над 100 съставки, които играят важна роля в поддържането на младежкия вид на кожата, като най-важните от тях са витамините А и Е. Млякото придава на кожата кадифено усещане, така че можете да приготвите от него и луксозна баня, като добавите вълшебната съставка - мед. Загрейте литър и половина прясно мляко и добавете само една супена лъжица мед. Изсипете сместа във вана с хладка вода. След 20 минути избършете течността от кожата, като използвате само кърпа и не търкате прекалено. Избягвайте да използвате сапун, защото той изсушава кожата и премахва хранителните вещество от млякото, които я подхранват.

 

Бананът. Бананът е естествен заместител на ботокса и можете да го използвате като маска за лице, която овлажнява, прави кожата мека и й придава усещане за кадифено докосване. Пасирайте един банан, докато не получите гладък крем и го нанесете върху лицето и шията. След 10 - 20 минути изплакнете маската със студена вода. Ефектите от маската от банан са временни и няма опасност да прекалите с нея. Ако добавите към сместа 4 супени лъжици нискомаслено кисело мляко и 2 супени лъжици мед, ще получите луксозна маска, която има по-траен ефект.

 

Майонезата. Чисто и гладко лице може да се постигне и с една проста маска от майонеза. Нанесете майонезата и след 20 минути я измийте със студена вода. Майонезата придава блясък и на цъфнала и суха коса. Нанесете малко количество студена майонеза по краищата на косата и я увийте с кърпа. За 20 минути косата ще поеме всички хранителни вещества и ще остане покрита с тънък блестящ филм, който се запазва до следващото измиване и не оставя следи върху дрехите или ръцете.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия