Защо диетите не работят [част втора]

2014-09-26 18:26:00
Защо диетите не работят [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Има ли жена, която през живота си да не е спазвала диета? Вярваме, че отговорът на този въпрос е „не“. Всяко момиче иска красиво тяло с хубави форми и малко мазнини. Заседналият начин на живот, който тийнейджърите водят, е един от основните проблеми, които водят до наднормено тегло. Ако прибавим и бързата храна, която ни напомня за себе си на всяко място, оказва се, че да си слаб не е толкова лесно. Затова прибягваме до какви ли не диети, с надеждата да свалим излишните килограми. Но проблемът е, че няма вълшебна диета, с която да отслабнем до желаните килограми и после да не си върнем сваленото. Защо диетите не работят?

 

Мерите се постоянно. Да, признайте си, че се мерите по няколко пъти на ден и очаквате кантарът да показва поне килограм разлика. Не си мислете, че така правите нещо положително за себе си. Единствено се демотивирате. Мерете се веднъж на ден или веднъж на два дни, сутрин на гладно. Това е истинското ви тегло. Не мислете, че като се мерите постоянно, се успокоявате. Напротив, само се тормозите още повече.

 

 

Нарушавате режима. Ако сте на диета, спазвайте я. Разбира се, трябва воля, но ако смятате, че няма да издържите, не се захващайте. Когато ви се яде много, особено нещо забранено като шоколад, вие се убеждавате, че от едно „малко парченце“ нищо няма да стане. Така всеки ден по едно „малко парченце“ се оказва, че вие изобщо не се стараете да спазвате диетата.

 

Прибягвате до прекалено крайни диети. В интернет пространството има какви ли не идеи за бързо сваляне на килограми, които понякога изобщо не са здравословни. Тези режими ви обещават бързи резултати, но с цената на огромен глад. Така вие сте постоянно гладни, ядете само плодове и зеленчуци, а след няколко дни мъки, кантарът отново показва същите килограми. Не бива да подлагате тялото си на глад, а да се храните балансирано. Зеленчуците и плодовете пълнят стомаха ви, но нямат особена хранителна стойност. Ако изберете балансирана диета, няма да гладувате, защото ще ядете и белтъчини, които засищат.

 

Купувате си уж диетични храни, които всъщност не са такива. Не забравяйте, че някои производители не са коректни и са склонни да ви подведат, само и само да купите тяхната стока. Така слагат подвеждащи етикети, които ви карат да мислите, че нещо е диетично, без то да е наистина такова. Пример за това е надписът за нула процента мазнини на някои сладкиши. Реално те може да не съдържат мазнини, но са пълни с въглехидрати, които ако не се изразходват веднага, се превръщат в мазнини.


Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия