Приемаш ли достатъчно протеини

2014-09-26 17:43:00
Приемаш ли достатъчно протеини
Снимка: freedigitalphotos.net

Имате ли достатъчно протеини в менюто си? Понякога хората подценяват протеините, защото се водят от апетита си. Повечето хора обожават сладки и тестени продукти, които са пълни с празни калории и не съдържат никакви протеини. Други, погрешно смятат, че от месото, млякото и яйцата се пълнее, затова ги избягват. Липсата на протеин е опасна, защото той изгражда цялото тяло. Особено ако сте вегетарианци, трябва да обърнете внимание на тази статия. Какви са симптомите на дефицита на протеини?

 

Постоянно ви се яде сладко. Това е един от първите и основни сигнали. Постоянно ви се яде сладко, колкото и да си хапвате, сякаш не се засищате. Вероятно това не ви звучи много логично, мислите си, че ако не ви достигат протеини, ще ви се пие мляко и ще ви се яде месо. Но истината е, че протеините регулират нивото на кръвната захар, а при недостиг на белтъчини, този баланс се нарушава.

 

 

Не можете да се концентрирате. Усещате, че лесно губите концентрация, сякаш не можете да си съберете мислите. Регулирането на кръвната захар е важно и за концентрацията. Ако тя не е балансирана, може да усетите, че наистина не можете да се съсредоточите и опитите да мислите фокусирано ви костват усилия.

 

Косопад. Казахме, че протеинът изгражда клетките. Той също така ги и заздравява. Ако не приемате достатъчно количество протеини, здравината на клетките отслабва и това се отразява веднага на косата и ноктите. Косата става слаба, безжизнена, няма блясък, започва да пада много повече от обичайното. Ноктите започват да се чупят, разпластяват се и стават по-меки. Ако имате косопад или проблеми с ноктите, потърсете лекарска помощ, защото тези симптоми може да са породени от стрес или друго заболяване.

 

Нямате тонус, отпаднали сте. Протеинът е важен за изграждането на мускулите. Ако не хапвате достатъчно месни и млечни продукти, мускулите спират да се изграждат, започват да се разпадат. По време на този процес започвате да се чувствате слаби, отпаднали, без тонус, постоянно уморени. Няма да имате енергия за ежедневните дейности, дори малка физическа активност ще ви се струва усилие. При жените, този процес води до поява на целулит.

 

Често боледувате. Имунната система също е свързана с приема на протеини. Белтъчините са нужни за да може тя да функционира правилно и да ви предпазва от настинки и вируси. Ако боледувате често в последно време, помислете си дали не пренебрегвате храните, богати на белтъчини.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
BlackWings
преди 9 години

Не ям месо от 2 дни и 7 часа. Косата ми вече опада , костите ми се разпадат , кожата ми се сбръчка , изпадам в абстиненция , нямам сили да стана от стола , припадам на пътя , имам халюцинации от летящи прасенца яхнали еднорози. Малко ми остава преди да умра в агония от неядене на месо . Тъй че хора , сещате се , не правете моята грешка , кхъм кхъм.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия