Любимите места на микробите

2014-09-06 13:02:00
Любимите места на микробите
Снимка: drfranklipman.com

"В редовете ни пристъпваха милиони, владеехме територии обширни от Великата фаянсова стена до дълбините на канала, сеехме болести и диария и миризми злобовонни. Сега, разправят, че дошъл е краят ... не мисля да отстъпвам" — думи използвани в една от любимите ни реклами, за съжаление обаче въпреки художественото украсяване се оказва, че те са повече от реални и милиони микроби дебнат навсякъде около нас. За да се предпазите от тях ви даваме списък с най-честите места, на които може да ги намерите, така че да бъдете внимателни. Ето ги и тях:

 

 

Клавиатура

 

Факт е, че 21-ви век е векът на технологиите и затова за никого не е изненада, че 70% от хората по света са в пряк досег с милиони клавиатури, всяка от които съдържа в себе си по милиони микроби. Математиката не ни се отдава особено, затова ще оставим изчисленията за вас, но дори и с нашите знания можем да осъзнаем, че това са много, ама наистина много микроби. Затова следващият път, след като използвате клавиатурата си непременно си измийте ръцете, нямата си и на идея от колко много микроби ще се освободите.

 

Смартфон и таблет

 

Да, тук отново ще атакуваме част от любимите ви устройства. В днешно време всеки трети е пристрастен към мобилния си телен и не може да прекара и ден без него. Оказва се, че освен опасната радиация, телефоните вредят на здравето ни и с множеството си микроби, които съдържат и задържат в себе си. Същото важи и за таблетите и за всички устройства с тъчскрийн, тъй като той е едно от любимите места на невидимите гадини.

 

Кухненска дъска за рязане

 

Звучи невероятно, нали? И ние в началото не можехме да повярваме, но се оказа вярно. Кухненската дъска за рязане определено си е опасно място. Нямаме предвид голямата вероятност да останете без някой пръст, а факта, че върху нея много често се намират средно забележете 200 пъти повече фекални бактерии, отколкото върху седалката на тоалетната чиния. Мислим, че няма нужда ви съветваме да бъдете внимателни с нея.

 

Бутони

 

За финал сме подготвили бутоните, тези наглед малки и безвредни приспособления, който ни улесняват, но в същото време ни донасят и не малко микроби. Това е така, тъй като са с малки размери, поради което трудно се почувстват, което на практика означава, че са любимото място на микробите.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия