Как да ускорим метаболизма си

2014-08-17 13:15:00
Как да ускорим метаболизма си
Снимка: freeimages.com

Метаболизма е едно от нещата, които често виним за външния си вид. Едва ли има някой от нас, който да не е завиждал или да не му завиждат заради бързия метаболизъм, който позволява да ядеш доста калорични храни и въпреки това да не напълняваш. Всъщност не е ли това, което всеки иска. За съжаление обаче повечето хора смятат, че е невъзможно. Ние сме на друго мнение затова ви представяме няколко съвета, чрез които да ускорите метаболизма си.

 

 

Хранете се често с по-малки порции

 

Един от най-лесните, бързи и ефективни начини да ускорите метаболизма си е чрез храненето. Да, колкото и нелогично да ви личи, чрез хапването на малки количества храна, през сравнително кратък период, не само че няма да напълнеете, тъй като няма да разширите стомаха си, а дори ще приучите организма си по-бързо да изгаря храната.

 

Пийте кафе, чай или бира на гладно

 

Според учените, ако пиете кафе, зелен чай или бира на гладно, ще ускорите значително метаболизма си. Като най-полезна напитка от трите се слави зеления чай. Той участва в състава на т.нар. „фетбърнъри“, които спомагат за по-бързото изгаряне на мазнини. Не прекалявайте обаче с тяхната употреба. Две чаши чай на ден са напълно достатъчни. В противен случай може да си причините сериозни здравословни проблеми.

 

Тренирайте

 

Знаем, че повечето хора предпочитат кардио упражненията, но те не са достатъчни, за една пълноценна тренировка. Всъщност залагайки на кратките и интензивни тренировки с тежести, ще изгорите много повече мазнини, отколкото при дългата кардио програма. Всъщност специалисти съветват да направим комбинация и от двете, защото така бихме имали по-бърз и добър ефект.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия