Храните за перфектна кожа [част втора]

2014-08-21 18:57:00
Храните за перфектна кожа [част втора]
Снимка: freeimages.com

Всеки един от нас желае да има повече от впечатляващ външен вид, с които да пленява останалите. Колкото и да не си го признаваме, няма човек, който искрено да не желае да бъде красив, тъй като това е заложено в човешката природа, която обаче не е еднакво щедра към всички. За това пък обаче човечеството е достатъчно напористо и умно и е открило най-различни начини да въздейства на красотата. Един от тях е чрез храненето и в предишната статия вече ви споделихме няколко храни, чрез които да имате красива кожа, ето и останалите:

 

 

Аспержи

 

Сочният вкус и крехката структура на аспержите са успели да пленят най-добрите готвачи, а ценните му свойства ще успеят да впечатлят и вас. Благодарение на него ще имате възможност да се отървете от чувството за сухота и изнемощялост на кожата си. Възпаленията и лющенето ще изчезнат, тъй като витамините в зеленчука задържат влагата в кожата.

 

Къпини

 

Тези невероятно вкусни тъмносини плодове са повече от невероятни за кожата ви. Едва ли много от вас знаят, но мъничките вкусотии съдържат в себе си обилно количество колаген, което на практика означава, че ако успеете да си набавите по шепа плодове на ден си гарантирате повече от красива кожа.

 

Авокадо

 

Всеки един от нас иска красива и сияйна кожа, която не просто да ни прави красиви, но и да пленява всички около нас. За да се сдобиете с въпросния ефект, ще трябва да включите в менюто си авокадото, тъй като то е с високо съдържание на витамини C и E, които правят кожата сияйна и мека. В бонус авокадото пази нивото на холестерола в ниски граници, а кръвното налягане — стабилно.

 

Яйца

 

Една от най-добрите храни, които осигуряват повече от висококачествена грижа за кожата ви. Яйцата са не само вкусни, но и изключително полезни, тъй като са незаменим източник на албумин (или яйчен белтък), който стартира тристранна атака срещу кожните заболявания. Протеините в тях стягат порите, намаляват подпухналите очи и успокояват раздразненията.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия