Козметичните процедури, които ни вредят

2014-08-02 11:01:00
Козметичните процедури, които ни вредят
Снимка: Dreamstime

Козметичните процедури са ежедневие за повечето от дамите. Те обичат да глезят себе си и силно държат да поддържат добър външен вид. Едва ли има жена, която да не се е подлагала поне на една козметична процедура и в това няма нищо лошо, всяка жена заслужа да се откъсне за малко от всичко и да има своето време за релакс, през което в бонус може да се направи по-красива. Не бива да забравяме обаче, че някой от козметичните процедури крият и не малък риск за здравето. Ето няколко, за които едва ли сте подозирал, че могат да ви навредят.

 

 

Солариум

 

Започваме с тази, за която най-силно и много се говори откъм негативно въздействие, а именно солариумът. За някой от дамите той е повече от разкрасителна процедура, до толкова са станали зависими за него, че са изпаднали в така нареченото състояние на тенорексия, което се характеризира с непрекъснато маниакално желание за увеличаване на тена. Оказва се, че солариумите значително увеличават опасността от рак на кожата в дългосрочен план. Дерматолозите са категорични, че редовното посещение на солариума увеличава многократно риска от меланома. Освен това е причина кожата ви да загуби по-рано еластичността си и да изглежда по-отпусната.

 

Гел маникюр

 

Също любима процедура на дамите, и сме повече от убедени, че всяка една от тях се е подлагала на това разкрасяване. Със сигурност гел маникюрът е доста добро решение за издържлив маникюр, но пък от друга страна крие доста опасности, за които момичетата не подозират. Първо, ако не се поставя и сваля правилно, гел лакът може да увреди нокътната плочка за дълго време. И второ има проучвания, които доказват вредата от UV лампата върху кутикулите. Смята се, че UV светлината е карциногенна за човешката кожа.

 

Фотоепилация

 

За всяка една дама епилацията е повече от необходима, за което ги приветстваме. И докато преди години, сред най-използваните методи беше кола маската и епилатора, то в последните няколко години усилено се популяризира и налага фотоепилацията. Ако прочетем даден рекламен плакат ще останем с впечатление, че това е невероятна възможност, но всъщност и тя крие известни опасности за здравето ви. Възможно е да се появят пигментни петна при хората с по-чувствителна кожа. Също така съществуват рискове от изгаряне на кожата. Все още няма данни дали фотоепилацията може да причини рак, но дерматолозите предупреждават да не прекалявате с тази все по-популярна козметична процедура.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
winks11
преди 9 години

Аз също си възстановявах ноктите доста време...

Pepelq6ka88
преди 9 години

Az si patih ot "гел маникюрът"!!! Vnimavajte...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия