Органичните кремове не предпазват от слънце

2014-08-14 20:00:00
Органичните кремове не предпазват от слънце
Снимка: freeimages.com

Ето, че отново е лято и спокойно можем да се насладим на дългия летен ден, даващ ни възможност за почти безкрайно забавление. Вече устремено вървим към средата на сезона, което означава, че със сигурност отдавна сме планирали лятната почивка, а може би дори сега се отдаваме на заслужена почивка под парещите лъчи на слънцето.

 

Те понякога могат да се окажат изключително коварни и заблуждавайки ни с привидно приятното усещане на лято да изгорят кожата ни. За да не се случва това умни хора, които не познаваме, но искрено уважаваме са измислили слънцезащитните кремове, чрез който да си осигурим защита от коварните слънчеви лъчи.

 

 

И ако и вие, както повечето хора сте свикнали просто да отидете в магазина и да хванете първият крем, който видите или пък този с най-красива опаковка, то имаме лоша новина за вас. Той може да се окаже неефективен и само да ви заблуди, че ще имате зашита, докато неусетно не получите онзи неприятен червен и парещ цвят на кожата.

 

Разбираме, че няма нищо лошо в това да държите да използвате натурални продукти, но в този случай едва ли ще ви бъдат от полза, тъй като според последните изследвания на специалисти в областта, именно кремовете, които са изцяло натурални или поне над 50% са твърде неефективни, за да ви предпазят от изгаряне на кожата.

 

Същото важи и за мазилата, който са ни познати от народната медицина, като например кокосово масло или пчелен восък. Колкото и да не ни се иска да го признаем има сериозни и научно обосновани факти, че тези продукти просто са неспособни да ни спасят от силното слънце.

 

Една от причината натуралните продукти да не действат като щит от слънчевите лъчи е, че дори в тях да има съставки, предпазващи от слънцето, няма гаранция, че те ще са стабилни на кожата или в бутилка, поради което специалистите препоръчват да заложите на химическите слънцезащитни кремове.

 

Ако пък не желаете да използвате химии и твърдо сте решили да ползвате само натурални продукти, то съвета на учените е да не стоите на слънце в интервала от 11.00 до 15.00 часа, тъй като в противен случай се излагат незащитени на изключително силните слънчеви лъчи, които освен изгаряне на кожата могат да ви донесат и рак, затова бъдете изключително внимателни.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия