Как да си направиш готина интимна прическа у дома

2014-07-18 15:15:00
Как да си направиш готина интимна прическа у дома
Снимка: thinkstockphotos.com

Преди години малко жени са обръщали внимание на интимните си прически, но в днешно време нещата седят по-различно. Въпреки че голяма част от представителките на нежния пол премахват изцяло космите отдолу, има и такива, които обичат да си разнообразяват и си правят най-различни интимни прически, като най-известната е „бразилската“, която представлява тънка черта по средата.

 

Жените в Древен Египет също са полагали грижи и са обичали разнообразието. Те са използвали къна и са си правили най-различни рисунки върху венериния хълм. В Европа интимните прически добиват популярност с появата на мини-бикините и нудистките плажове.

 

 

Какво трябва да знаят жените, които за пръв път ще си правят интимна прическа?

 

1. Може да ви се иска да експериментирате, но е препоръчително в началото да се спрете но по-лесен модел, който няма да ви затрудни. След време, когато придобиете опит, може да опитате нещо различно.

 

2. Най-лесно ще ви бъде да си направите прическа по време на къпане, когато кожата ви е мокра и насапунисана.

 

3. Не забравяйте, че областта на гениталиите е изключително чувствителна. Затова бъдете внимателни и се пригответе за болка, ако ще използвате епилатор или кола-маска. В началото ще ви боли доста, но с времето ще свикнете.

 

4.Препоръчително е интимните прически да НЕ се правят 3 дни преди и след месечния цикъл, защото тогава кожата е по-чувствителна и рискувате да ви боли. След като приключите с подстрижката, трябва да избягвате употребата на силни козметични препарати, да не се излагате на пряка слънчева светлина или да ходите на солариум.

 

Как да си направите интимна прическа у дома?

 

Разгледайте различните варианти и се спрете на един от тях. В началото е препоръчително да си избирате прически, които се правят лесно. Ще ви бъдат нужни огледало, самобръсначка, крем за депилация, сапун, пинсета и малка ножица. Кожата ви трябва да бъде мокра и насапунисана, за да не ви боли, когато се бръснете. Ако не постигнете така желания ефект, може да премахнете космите напълно и да опитате отново, когато ви пораснат след няколко дни.

 

Разнообразието у хората е изключително голямо, така че може да сътворите всичко, за което се сетите. Освен интимна прическа, може да си направите татуировки, пиърсинг или да смените цвета на космите си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Anonimka_99
преди 9 години

:DDD

Kitty Bloom
преди 9 години

Планирам да ги боядисам в искрящо зелено...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия