Колко вода трябва да приемаш според теглото си

2014-08-04 20:01:00
Колко вода трябва да приемаш според теглото си
Снимка: freeimages.com

Ето, че вече сме в разгара на лятото и в докато няма бури, дъждове и ветрове, понякога се радваме на слънце. Контрастът този сезон е изключително силно изразен, тъй като има рязка смяна на температурата. Свидетели сме на дни с температура над 30 градуса, който биват следвани от такива, в които тя рязко спада и се появяват дъждовни облаци.

 

 

Въпреки това обаче лятото си остава лято и средните температури са сравнително високи, което от своя страна води до обезводняване. Приема на течности е изключително важен, тъй като без него рискуваме да достигнем до състояние на дехидратация, което може да ни навлече изключително много неприятности.

 

От друга страна не бива и да прекаляваме с него, защото както добре знаете всички в прекомерни дози е нездравословно, поради тази причина сигурно се питате какво е оптималното и препоръчително количество течности, които трябва да приемате през летния ден. Отговорът на този въпрос се крие в теглото ви, защото то в най-голяма степен определя какво количество течности са необходими на тялото ви.

 

35 килограма

 

В тези граници най-често попадат децата и малките, едва навлизащи в тази категория, тийнейджъри. За тях необходимото дневно количество вода е около 1 литър вода. Трябва да уточним, че става дума единствено за питейна вода, към това количество не се включват другите типове течности като сокове, чайове и т.н.

 

55 килограма

 

При тийнейджърите с тегло около 55 килограма препоръчителното дневно количество течности е над 2 литра, като специалисти препоръчват със сигурност хората, които са в тази възраст, да приемат поне литър и половина вода и повече от половин литър друг вид течности.

 

75 килограма

 

Тийнейджърите и възрастните, който попадат в категорията около 75 килограма трябва да си осигурят поне 2 литра само питейна вода през деня, а отделно се нуждаят и от друг тип течности.

 

95 килограма

 

Тези от нас, който се характеризира с тегло в границите на 95 килограма се нуждаят от повече от 3 литра течности, като абсолютно задължително е да приемат поне 2 литра и половина питейна вода, а ориентировъчното количество друг тип течности е около литър.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
newage
преди 9 години

Със една подробност само - водата, която пиете НЕ трябва да е от пластмасови бутилки, ако не искате да станете ходеща менделеева таблица. Наскоро немски учени откриха 25 хиляди вредни химикала, които пластмасата от бутилката изпуска във водата: http://petel.bg/Nemski-ucheni--Vodata-v-plastmasovite-butilki-sadarzha-25-000-himikala--provokira-rak__75215


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия