Въпроси, свързани с вагината, които те вълнуват

2014-07-09 13:44:00
Въпроси, свързани с вагината, които те вълнуват
Снимка: thinkstockphotos.com

Жените имат доста интимни въпроси, които ги интересуват, но се притесняват да зададат. Ако и ти си сред тях и искаш да научиш повече за своята вагината и нещата, които се случват с нея , попаднала си на правилната статия:

 

Имам хронична гъбична инфекция. На какво се дължи това?

 

Когато една жена има гъбички, тя усеща постоянен дискомфорт, парене, сърбеж и има гъсто бяло течение. Гъбичните инфекции се появяват вследствие на прекомерно размножаване на гъбички във влагалището. Това се получава, благодарение на влажността на жената по време на секс. За да предотвратиш този проблем, винаги се подсушавай след края на акта и използвай орални медикаменти и вагинални глобули при нужда. Ако проблемът продължава да е налице, отиди на гинеколог и поискай съвет от него.

 

 

Защо понякога се случва по време на секс от вагината ми да се чува звук, подобен на пръцкане?

 

Това се получава заради въздуха, който е попаднал във вътрешността на вагината ти при тласъците от страна на твоя партньор. Помоли половинката си да намалите темпото, да смените позата и дръж краката си по-прибрани, защото колкото по широко разтворени са, толкова по-лесно влиза въздух.

 

Какво се случва с вагината ми, когато не правя дълго време секс?

 

При някои момичета след продължително време без секс вагината става по-малко гъвкава. Това е нещо напълно нормално и не бива да те притеснява. Когато започнеш да водиш отново редовен полов живот, нещата ще станат както преди.

 

Вагиналните ми устни са твърдe големи. Какво да правя?

 

Някои девойки имат наистина дълги срамни устни, които дори опират в бельото. Ако и твоите са такива, постарай се да носиш основно 100% памучно бельо, за да избегнеш нежелано кожно раздразнение, какво би се получило при търкането на кожата със синтетика. При сериозните случай се прилага лабиопластика, която оформя срамните устни.

 

Защо тампоните ме дразнят?

 

При повечето момичета тази непоносимост е изцяло на психическа основа и се изразява в нетърпимост към нещо чуждо във вагината. Вагината е достатъчно голяма, за да побере мъжки полов орган и оттам да излезе бебе, така че реално няма как заради един тампон да изпитваш дискомфорт, ако го слагаш правилно, разбира се. Когато е накриво или недостатъчно добре поставен, може да усещаш тампона и това да те дразни.

 

Защо ме боли по време на секс?

 

Причините могат да бъдат най-различни – от гъбички, през липса на овлажняване до психическа бариера. Трябва да правиш секс, само когато искаш, а не насила. Използвай презервативи с допълнително количество лубрикант, а при нужда и отделен лубрикант. Ако болката е нетърпима по време и след секс, посети гинеколога си. Най-вероятно става въпрос за гъбична инфекция или болест, предавана по полов път.

 

Всички жени ли изпитват вагинален оргазъм?


 

Всъщност всички дами изпитват това удоволствие, но не всички го осъзнават. При женския оргазъм много важна роля има психиката. Голяма част от жените не достигат до оргазъм, не защото не могат, а защото си поставят психическа бариера, която не могат да преодолеят. За да нямаш проблеми със „свършването“ трябва да се отпуснеш по време на секс и да се наслаждаваш на случващото се.

 

Съществува ли рак на вагината?

 

Всеки знае, че има рак на маточната шийка, но малко са тези, които са наясно със съществуването и на рак на вагината. Това е изключително рядък случай – между 1 и 3% от всички прояви на рак в гениталната област на жените.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия