Как да се сдобиеш със стройно и красиво тяло за лятото

2014-06-23 13:31:00
Как да се сдобиеш със стройно и красиво тяло за лятото
Снимка: Dreamstime

От два дни вече официално е лято. Голяма част от вас са на диета и тренират усилено още от пролетта, защото знаят, че хубаво тяло не се прави лесно. Друг път от време на време са на диета, но бързо им омръзва и се отказват. Трети имат щастието да нямат излишни килограми и да изглеждат добре. Без значение в коя от трите групи си, съветите по-долу определено ще ти бъдат полезни:

 

 

- хубаво е поне веднъж месечно да си правиш разтоварващ ден, в който да приемаш само вода и ябълки. Ябълките ще те заситят максимално и ще подобрят храносмилането, а водата ще те хидратира допълнително и ще подобри метаболизма ти.

 

- старай се поне едното ти ядене за деня да се състои само от сурови зеленчуци. Не се притеснявай, ако хапнеш достатъчно, ще бъдеш сита поне няколко часа.

 

- постарай се да ограничиш, а при възможност да спреш напълно, алкохола.

 

- препоръчително е да се храниш бавно, като трябва да дъвчеш всяка хапна поне 25 пъти. Колкото по-бавно ядеш, толкова повече време ще има мозъкът ти да осъзнае, че вече си сит и нямаш нужда от допълнително количество храна.

 

- хубаво е да започнеш да се храниш почти безсолно. Солта е един от основните фактори тялото ти да задържа вода и да си подут/а. -

 

- ако ще ходиш някъде, където ще има доста храна, хубаво е предварително да изядеш 2 твърдо сварени яйца. Те ще те заситят и ще ти помогнат по-лесно да устоиш на висококалоричните изкушения.

 

- преди хранене винаги пий по 300-500 милилитра вода, за да се чувстваш сит/а и да ядеш по-малко.

 

- препоръчително е напълно да изключиш хляба от менюто си, но ако някой път много ти се прияде, отрежи си една много тънка, почти прозрачна, филийка.

 

- минимум веднъж седмично трябва да консумираш варен ориз, но без мазнини.

 

Освен, че трябва да внимавате какво и кога ядете, трябва и да спортувате, ако искате да имате наистина красиво и стегнато тяло. Какво ще тренирате, вие решавате, важното е да ви харесва и да ходите на тренировки с удоволствие, а не по задължение.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия