Храни за плосък корем

2014-06-11 17:00:00
Храни за плосък корем
Снимка: Dreamstime

Кошмарът за всеки тийнейджър са отпуснатия корем и паласките. Именно те обаче най-трудно могат да се премахнат. Мнозина опитват с коремни преси, но напразно, защото чрез пресите се тренира само една част от корема, така че постигането на плосък корем само чрез тях е невъзможно. Специалистите обаче са мнение, че ценната придобивка е подобно, чрез подходящо хранене и определиха някой от подходящите храни за плосък корем. Ето ги и тях:

 

 

Бобови култури

 

Традиционният и любим на мнозина боб, както и всички негови разновидности са с ниско съдържание на мазнини и съдържат протеин, фибри и желязо. Всички тези съставки са необходими за изграждането на мускули и благоприятстват отслабването. Специалисти препоръчват да заменим богата на месо вечеря с богатата на боб такава поне няколко пъти седмично, защото по този начин ще се отървем от много мазнини и ще ги заменим с храни с по-високо съдържание на фибри. Всичко това пък ще ни доближи с една идея към мечтания плосък корем.

 

Горски плодове

 

Идва лятото и няма нищо по-вкусно и изкушаващо от невероятните горски плодове. Те са богати на витамини и фибри и са едни от най-мощните антиоксиданти. (една купа от малини съдържа 6 грама фибри и повече от половината от препоръчителната дневна доза витамин C.) Гаранция, че ако ги консумирате ще се чувствате сити по-дълго време. Но има едно важно условие: да са пресни, само те могат да ти помогнат да се сдобиеш с желаната фигура и корем.

 

Овесени ядки и пълнозърнест хляб

 

Консумирането на овесени ядки и пълнозърнест хляб е важно в борбата за постигне на плосък корем, тъй като те осигуряват така необходимите бавни въглехидрати, които са полезни, засищат за дълго и се усвояват бавно. Тези храни са чудесни за закуска, когато тялото изпитва зверски глад заради понижените нива на кръвна захар. Те ще ви заситят и ще останат в стомаха с часове. Така ще избегнете преяждането с вредни изделия.

 

Зеленчуци

 

Да, както сте слушали още от малки зеленчуците са изключително важни за здравословното хранене, а тяхната тежест нараства, когато сте силно решени да стегнете корема си. Те имат високо съдържание на витамин А и C, бета каротин, минерали, фибри и антиоксиданти. И именно фибрите ще ви спасят от подут корем.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия