Какви рискове крият козметичните корекции?

2014-06-17 19:34:00
Какви рискове крият козметичните корекции?
Снимка: freedigitalphotos.net

Смело можем да кажем, че всяко момиче се е замисляло за корекции във външния си вид поне един път в живота си. В последно време пластичните операции и козметичните корекции са много достъпни и почти всеки може да се възползва. Проблемът е, че много момичета си измислят, че си имат дефекти и искат да ги коригират, а после съжаляват. Сега ще поговорим повече за рисковете, които носят корекциите.

 

Има вероятност да не се харесате. Това, че много искате по-плътни устни или по-малко носле, не означава, че ще ви отива. Понякога хората са склонни да си намират недостатъци там, където ги няма. Проблемът е, че има стереотипи, в които обществото вярва. Например, това, че плътните устни са секси. Това може би е факт и мъжете намират за привлекателни жени с по-плътни устни, но това не означава, че на вашето лице ще отиват такива.

 

Самите процедури носят риск за здравето. Ако си правите пластична операция, трябва да имате 18 години, понякога дори и повече. Ако например искате да си коригирате бюста, възможно е някои лекари да ви откажат, дори да сте пълнолетни, защото тялото ви все още се развива. Операциите не са безопасни, някои изискват и пълна упойка, има висок риск от възпаления.

 

 

Некачествени продукти. Вие може да си платите висока цена за импланти или филър за устни, например, но нищо не ви гарантира, че ще получите качество. За съжаление, има много некоректни хора, които са готови да вземат парите ви, а в същото време да ви подложат на риск. Има случаи на замяна на медицински силикон с обикновен, което може да доведе до сериозни увреждания дори и смърт.

 

Неквалифициран специалист. Освен материалите, важно е и кой ще извърши процедурата. Има доста лекари, които злоупотребяват и може много да съжалявате, че сте отишли при човек, който вместо да ви направи по-красиви, ви е осакатил.

 

За съжаление, дори с по-безобидните уж процедури стават злоупотреби. В последно време почти всяко козметично студио поставя ботокс, филъри и др. Не бива да се доверявате на хора, които нямат медицинско образование. Повечето козметични студиа не работят с лекари, а това е от изключителна важност. Не се доверявайте на неквалифицирани хора, които могат да ви обезобразят.

 

Белези. Не си мислете, че корекциите не оставят белези. Може би най-желаната операция от повечето момичета е уголемяване на бюста. Това носи не само рискове за здравето, но и белези. За да се поставят имплантите трябва да се направят прорези, от които остават белези, а това изобщо не е естетично.

 

Съветваме ви хубаво да си помислите дали наистина искате и имате нужда от каквато и да е корекция. Не се доверявайте на случайни хора, не мислете, че тези процедури са безвредни и безобидни, защото те наистина могат да бъдат опасни за здравето.  

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия