Доказано: Псуването е полезно за здравето

2014-05-13 14:03:00
Доказано: Псуването е полезно за здравето
Снимка: thinkstockphotos.com

Повечето родители правят забележка на децата си, когато ги чуят да псуват, защото не е възпитано. Наскоро стана ясно обаче, че използването на нецензурни думи и изрази е полезно за здравето, пише в. „Daily Mirror“.

 

 

Специалистите са на мнение, че малко количество псувни ни помагат да контролираме емоциите си и по-лесно да се справяме с болката.

 

Учените направили редица експерименти в продължение на 24 месеца. Те карали доброволците да играят компютърни игри, които ги правят агресивни. Колкото повече се повишавали адреналинът и емоциите, толкова по-често хората използвали псувни. Ругаенето в подобна обстановка се считало за доста по-приемливо от участниците в игрите. Колкото по-нецензурни били думите и изразите, толкова по-голям бил ефектът върху психическото здраве на доброволците.

 

В друг експеримент на участниците им давали заледена чаша. Тези, на които им било разрешено да псуват, я задържали за по-дълго време, в сравнение с онези, които нямали право да ругаят. Това ясно показва, че нецензурните думи помагат на хората да се справят с болката.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Didko_Beats
преди 10 години

Ето защо каруцарите на село доживяват 100 години ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия