Защо сънят е важен за красотата? [част първа]

2014-05-17 13:01:00
Защо сънят е важен за красотата? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Случвало ли ви се е да се чувствате изморени, да ви се спи, но да нямате време или да правите постоянно някакви неща вместо да легнете да си почивате? Особено, когато сме в тийнейджърска възраст, можем да сме много активни и без да доспиваме, просто защото имаме много енергия. Сънят е важен, това със сигурност сте го чували, но чували ли сте, че сънят влияе и на красотата? Сега ще ви разкажем повече защо е добре да се наспивате хубаво.

 

Кожата използва нощта, за да се регенерира. През деня тя е подложена на всякакви влияния, особено кожата на лицето. Вятър, слънце, дъжд, гримове, прах, мръсотия, всичко това влияе доста зле на кожата. Тя има нужда да се възстанови, за да върне свежия си вид. Когато спите, давате възможност на кожата си да подобри вида си. Когато се наспите, тя ще грее и ще бъде свежа.

 

Повече сън, по-малко пъпки. Звучи странно, нали? Оказва се, че сънят има влияние и върху неприятните пъпки и черни точки. Липсата на сън причинява стрес, който е една от основните причини за появата на пъпки и проблемна кожа, дори при възрастните. Според изследване, учени са открили, че студентите имат повече пъпки, когато изпитват стрес, например по време на сесия.

 

 

Тъмни кръгове под очите. Факт е, че понякога те са наследствени и борбата тогава е почти невъзможна. Но е истина, че те се появяват, когато не сме си доспали (в случаите, когато не са ни генетично заложени). Всяко момиче иска да има големи и бляскави очи, а тъмните кръгове могат само да бъдат пречка. Ако спите достатъчно, кръговете бързо ще изчезнат. А ако искате да ги прикриете, използвайте околоочен крем и фон дьо тен. Ако използвате коректор, трябва да е един или два тона по-светъл от цвета на кожата ви, за да изглеждате добре.

 

Равномерен тен на кожата. Ако прекарате една безсънна нощ, това може да направи кожата ви бледа и на петна. Със сигурност, това няма да ви хареса. Сънят помага за кръвоснабдяването на кожата, по този начин се доставя кислород и тя изглежда свежа и красива. Ако се събудите с неравен тен, най-добре е да сложите фон дьо тен, който ще прикрие петната. Отгоре може да нанесете полупрозрачна пудра.

 

Понякога имате енергия, дори да сте спали малко, успявате да свършите всичко, което сте запланували за деня. Но хората около вас забелязват, че не сте спали. Учудвате се? Оказва се, че според шведски учени хората, които спят, изглеждат по-добре. Изследвани са хора, които спят по осем часа на денонощие и такива, които спят по-малко. Направени са снимки и на двете групи. Тези, които спели по осем часа, били определени като по-атрактивни, по-здрави и изглеждали по-малко изтощени, в сравнение с втората група, които изглеждали много по-зле.

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
npp
преди 10 години

не само че (сънят) може да се окаже важен за красотата, но и за цялостното възстановяване на тъканите и органите, по време на сън тялото започва да (се) регенерира много по-ускорено отколкото когато (човек) е в будно състояние


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия