Как да живеем по-здравословно?

2014-04-26 12:03:00
Как да живеем по-здравословно?
Снимка: freeimages.com

Всеки един от нас отделя сравнително голямо внимание на здравето си с оглед на факта, че това е единствената инвестиция, която си струва всички усилия, тъй като 100 % ще се възвърне. Доброто здраве ни дава добър външен вид, той пък повдига самочувствието ни и като цяло ефекта от здравословния начин на живот е доста всеобхватен, но най-важното е, че когато сме здрави и енергични сме щастливи, а именно това е целта на всеки един от нас.

 

 

Как обаче да я изпълним? — това е въпросът, който мнозина от нас си задават, осъзнавайки, че не полагат достатъчно грижи за здравето си. В действителност въпроса има множество отговори, но най-важното за нас е желанието. Желанието да изпълните тези прости съвети:

 

1. Наспивайте се

 

Започваме именно със съня, тъй като той е най-важната част, за осигуряването на здравословен начин на живот. Липсата на сън е наистина пагубна за всеки един от нас, тъй като тя ви кара да се чувствате уморени и раздразнителни, както и пречи на концентрацията ви. Най-добрия индикатор за това дали спите достатъчно е сънливостта между 16:00 и 18:00, ако усещате такава, то трябва да си осигурите повече време за почивка.

 

2. Търсете новото всеки ден

 

Непрестанното търсене на новото, ще ви даде необходимото настроение и тонус, което ще ви мотивира да бъдете креативни. Креативността и продуктивността пък бързо ще родят резултата, който ще ви даде онази вътрешна удовлетвореност, която носи истинското щастие. Доказано е, че щастливите хора боледуват много рядко, така че търсенето на новото е изключително добро занимание, ако искате да сте здрави.

 

3. Социализирайте се

 

Още в дълбоката древност е ясно, че човек е, както би казал Аристотел "Zoon politikon", а именно социално животно. Всеки един от нас се нуждае от обществото и социалния контакт с останалите хора, защото чрез него най-лесно се обменят идеи и по-важното, възникват чувства. Твърди се, че самотните хора са по-склонни да се разболяват и да умират млади. Хората, които нямат приятели са по-стресирани, депресирани и често се залежават. Експерти казват, че от това каква е социалната обвързаност на човек е един от начини за прогнозиране на неговото здраве и независимост в по-късни години.

 

4. Пиете чаша вода всяка сутрин

 

Завършваме с един съвет, засягащ малките неща от ежедневието ни, тъй като понякога детайлите са по-важни от цялостната картина, тъй като само един от тях да липсва, то цялото усещане се губи. Такъв дребен детайл е пиенето на вода всяка сутрин. Може да ви звучи безсмислено, но Водата помага да се пречистим, ускорява метаболизма и освобождава и спомага за освобождаване на токсините. Някои хора даже твърдят, че помага за сваляне на килограми, така че не я подценявайте.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия