Няколко лесни трика за сваляне на килограми без диети [част първа]

2014-05-02 13:00:00
Няколко лесни трика за сваляне на килограми без диети [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

С идването на топлото време, вероятно искате да се разделите с излишните килограми, които сте натрупали през студените месеци. Скоро ще стане време за плаж и басейни, а ако не свалите до тогава излишните килограми, ще се чувствате доста потиснати. Разбира се, на тийнейджърите често не им е до диети, защото спазването на строг хранителен режим е много трудно, особено когато приятелите не се съобразяват и ядат всичко, което ви е забранено. Освен това, някои диети могат да са вредни за подрастващите, особено ако изключват жизнено важни елементи от менюто.

 

Сега ще ви дадем няколко лесни трика, с които да свалите ненужните килограми. Тук няма да говорим за строги диети и изтощителни тренировки във фитнеса, а за някои трикове, които имат учудващо добър ефект.

 

Време! Навийте си таймер на телефона и го настройте на 20 минути. Запомнете, че трябва да се яде много бавно и да се дъвчи много бавно. Дъвченето е много важно, защото хората често го пренебрегват заради бързане. Отначало ще ви е трудно, но с времето ще свикнете, че имате 20 минути за хапване. Идеята е, че колкото по-бавно се храните, толкова по-лесно се залъгва организма, защото се създава усещане за пълен стомах.

 

 

Спите повече, тежите по-малко. Един час допълнителен сън на денонощие може да помогне на човек да отслабне с около шест килограма годишно, според учени от университета в Мичиган. Оказва се, че сънят предотвратява ненужната и неволна закуска по никое време и по този начин човек приема по-малко калории. Оказва се, че ако спите по по-малко от 7 часа на денонощие ще изпитвате по-силен глад и ще имате повече апетит.

 

Повече зеленчуци. Опитайте се на вечеря вместо да хапнете един зеленчук, да изядете три. Ако са приготвени на подходяща салата, ще бъде много по-лесно да се справите с тях, дори да не харесвате зеленчуци. Освен, че са пълни с витамини и полезни вещества, така ще изядете по-малко и то без да искате. Хапвайте зеленчуците (салатата) преди самото хранене. Така ще запълните стомаха си с фибри и вода, а мястото, което ще остане за основното хранене ще е много по-малко. Към салатата си вместо олио можете да прибавите зехтин или ленено масло. Те са пълни със здравословни мазнини.

 

Супи! Те понякога са много подценявана храна. Супата може да бъде вкусна, ако е приготвена по подходящ начин. Супата е полезна, когато искаш да свалиш няколко излишни килограми. Тя ще запълни стомаха с вода и няма да чувствате глад, а калориите, които съдържа, са доста по-малко в сравнение с пица, хамбургер или каквато и да е готвена храна. Разбира се, уточняваме, че под „супа” имаме предвид готвена, а не полуготова супа от пакетче. Полуфабрикатите съдържат много консерванти, излишни калории и много сол, което не е полезно за здравето, а още по-малко, когато сте на диета.  

 

Втората част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
C0oKieS
преди 10 години

хубава статия


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия