Как да отслабнете след празниците?

2014-04-22 11:53:00
Как да отслабнете след празниците?
Снимка: thinkstockphotos.com

Покрай празниците хората се отпускат, хапват повечко и съответно натрупват излишни килограми. Но как да устои човек на вкусните ястия и пухкавите козунаци? Не е нужно да се лишавате от тях, трябва просто да ги консумирате в разумни количества. Ако не сте успели обаче и сте качили някой друг килограм, хубаво е да минете на диета и да започнете да спортувате активно.

 

 

Първите няколко дни след края на празниците трябва да се раздвижите. Излезте навън и се разходете поне един час. Ако нямате тази възможност, отделете поне 20-30 минутки. По-малко няма смисъл, защото няма да има така желания ефект. Колкото и да е натоварено ежедневието ви, намерете време за движение. Може да слезете няколко спирки по-рано и да се приберете пеша или пък да стане преди работа/училище и да се разходите в парка или в квартала. Когато човек има желание, намира начин!

 

В четвъртък е препоръчително да приемате само протеини, за да компенсирате мазнините, които се приели по време на великденските празници. Хапнете крехка пържола или пък някаква риба. Може да консумирате още растителни протеини, яйца и обезмаслени млечни продукти.

 

В петък прибавете към менюто си зеленчуци, като наблегнете основно на домати, копър и артишок, които са антиоксиданти и ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми.

 

Много хора напълняват, защото не спят достатъчно. Ако покрай празниците сте се уморили повече от предвиденото, постарайте се да се наредите ангажиментите, така че да може да спите достатъчно и да си починете.

 

Повечето празници са придружени с консумация на алкохол. Ако той не е липсвал и при вас, хубаво е да го спрете за поне една седмица.

 

Специалистите препоръчват закуската ви да съдържа овесени трици, които ще ви помогнат да се разделите с излишните килограми. Фибрите, които се съдържат в тях, намаляват холестерола и абсорбират мазнините.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия