Храните, които НЕ бива да ядете за закуска

2014-04-15 15:30:00
Храните, които НЕ бива да ядете за закуска
Снимка: Dreamstime

Закуската е най-важното хранене за деня и не бива да се пропуска. Това обаче не означава, че може да ядете, каквото си поискате, защото не сте приели калории до този момент. Има храни, които не бива да бъдат част от сутрешното ви меню. Вижте кои са те:

 

Понички – няма спор, те са изключително вкусни, но ще трябва да забравите за тях. Поничките съдържат рафинирано бяло брашно и много захар. Когато човек приеме захар, той се засища за кратко време, но след това огладнява още повече. Също така кръвната захар се повишава, а това е свързано със затлъстяването и диабет. Затова е по-добре да хапнете нещо по-здравословно като някакъв плод, например.

 

 

Тестени закуски – българите обичат да закусват мазни баници и тестени закуски и това се вижда рано сутрин около закусвалните, но е хубаво вие да се отучите от този вреден навик. Сутрин рано човешкият организъм все още не е готов да разгражда такова голямо количество мазнини, каквото има в баничките. Затова е по-добре да ядете нещо друго на закуска, а ако не можете да се откажете напълно от тестените закуски, консумирайте ги един-два пъти месечно, но не по-често.

 

 

Бекон – в преработеното месо има доста голямо количество нитрати, което се свързва с рак на дебелото черво. Затова тези, които обичат да консумират месо, дори на закуска, трябва да хапнат нещо друго рано сутрин, за да не си докарат излишни здравословни проблеми.

 

 

Йогурт – тази закуска определено е вкусна, но не е от най-здравословните. На пазара има голямо разнообразие от кисели плодови млека, но те съдържат в себе си изкуствени подсладители и химикали, които са вредни за организма. Затова, ако обичате йогурт, по-добре си го направете сами. Става изключително лесно и е в пъти по-здравословно от продуктите, които се предлагат на пазара.

 

 

Зърнени закуски – малко са тези, които не съдържат в себе си захар и въглехидрати. Повечето зърнени закуски са сладки и редовната консумация води до повишаване нивото на кръвната захар. Затова по-добре сутрин да закусвате зърнена закуска с по-високо съдържание на фибри и протеини. Престанете да се заглеждате по шоколадовите зърнени закуски, може да са вкусни, но не са полезни и от тях се пълнее!

 

 

Снимки: sxc.hu

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
BlackWings
преди 10 години

До bebeemalko: Плодове мила , плодове :)

mariqnicaa
преди 10 години

Плодове, кисело мляко (аз предпочитам Активиа), яйца и има още доста неща.

bebeemalko
преди 10 години

Е то какво остана за ядене сутрин... супа?!..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия