Как да подготвиш кожата си за пролетта?

2014-03-24 16:24:00
Как да подготвиш кожата си за пролетта?
Снимка: freedigitalphotos.net

Зимата е тежък период за кожата, защото тогава тя е подложена на много изпитания. Вятър, студ, мокро време, всички тези фактори я изсушават, дехидратират. Вече слънцето навън ни настройва на пролетна вълна и виждаме как природата се събужда. Трябва да помогнем и на кожата ни да се приготви за пролетта, защото зимата не е лесно време за нея.

 

Не прекалявай с ексфолирането, премиването и изобщо не я третирай прекалено. Студеното зимно време, вероятно е увредило най-горния слой кожа и тя не е добре защитена. А изложена на още климатични влияния, замърсявания и бактерии означава, че е уязвима.

 

Хидратация и ексфолиране са ключовете към нежна и красива кожа през пролетта. Премахването на мъртвите клетки с нежен ексфолиант, е перфектна стъпка. Така кожата се освобождава не само от мъртвите клетки, а и от натрупаната мръсотия, непремахнат грим и бактерии. Ексфолирай 2 или 3 пъти седмично, това е достатъчно.

 

Използвай измивен гел или пяна, подходящи за младежка кожа, но хидратиращи. Ако имаш акне и използваш препарати, които се борят с пъпките, те изсушават много. Затова не забравяй, че и част от терапията против акне, е хидратацията.

 

 

Някои момичета забравят, че трябва да хидратират кожата си повече през зимата. Резултатът е, че в началото на пролетта кожата им не е в добро състояние, суха е, лющи се и има неравен тен и възпаления. Това е поправимо, но трябва да си по-редовна с хидратирането. Използвай козметика, подходяща за твоята кожа. Зимните продукти са различни от тези, които са подходящи за топлите месеци, защото зимните са с по-тежки формули.

 

 

Използвай не само хидратиращ крем, можеш да заложиш на фон- дьо тен на водна основа или BB крем. Не забравяй, че кожата ти е младежка и подбирай козметиката си и спрямо този критерии. Вечер, преди да си легнеш нанеси нощен крем, но не забравяй, че не е нужно да слагаш дебел слой. Той няма да ти помогне в хидратирането, а напротив, ще ти навреди, защото ще запуши порите ти и кожата няма да може да диша.

 

Пилинг. Отиди на козметик и се консултирай кой пилинг е подходящ за кожата ти. Почистването в дълбочина е важно, особено когато използваш фон-дьо тен и пудра. Част от тях остава в кожата, дори да чистиш грима си усилено и внимателно. Прави си подхранващи маски.

 

Не забравяй, че козметиката невинаги може да ти даде всичко. Пробвай да намажеш лицето си с мед и да постоиш около 10 минути така. Ще видиш как тенът ти ще се изравни и кожата ти ще засияе. Медът има и противовъзпалителни свойства и помага в борбата с пъпките. Слънцето навън вече е силно, така че не се колебай да използваш и крем с по-силен слънцезащитен фактор. Пази се от слънцето и не прекалявай с припичането, защото можеш да изгориш.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия