Как да се пребориш с целулита?

2014-03-19 19:30:00
Как да се пребориш с целулита?
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момиче иска да има красиви извивки, но основният противник е в лицето на целулита. Бучките по дупето, краката и корема, определено не са секси. Времето навън се стопли, палтата и пуловерите отиват на дъното на гардероба, поне до следващата зима. Идва времето на късите панталонки и поли, но какво да правиш с целулита?

 

Спортувай редовно. Това е един от най-добрите начини да пребориш целулита. Той няма как да изчезне, но ако мускулите ти укрепнат, това ще накара кожата ти да изглежда по-стегната. Опитай да спортуваш и да спазваш диета, която изключва храни като газирано и солено.

 

Яж повече сурови храни. Яж повече фибри – в пълнозърнестите храни, плодовете и зеленчуците. Забрави за „празните” калории, които ще си набавиш ако хапнеш пуканки, например. Сладкишите, безалкохолните и снаксовете са пълни с калории, от които нямаш нужда.

 

Отслабни няколко килограма. Без значение дали си слаба или пълна, можеш да имаш целулит. Проблемът е, че ако си по-пухкава, той се забелязва повече. Затова ако имаш излишни килограми, не е лошо да свалиш няколко. Не го прави рязко, защото ще стане по-зле. Спортувай за да стегнеш мускулите и кожата си, ще видиш резултат.

 

 

Спри да пушиш. Ако си пушачка, навярно знаеш, че пушенето намалява потока на кръв към кожата. Това е една от причините пушачите да изглеждат по-стари. Когато не достига кръвта в кожата, тя става тънка и по-склонна към увисване. Това означава, че целулитът ще се вижда повече. Ето още една причина да спреш да пушиш.

 

 

Масажи. Сигурно знаеш, че един от най-ефикасните начини да се отървеш от целулита е чрез масаж. Някои козметични студиа предлагат специални масажни терапии, но не всеки може да си ги позволи. Затова не забравяй, че можеш да си правиш масажи и сама. Продават се специални уреди и кремове, които са на достъпни цени. Просто трябва постоянство и упоритост.

 

Както споменахме, има много кремове на пазара, които се използват за борба с целулита. Дали са ефикасни зависи от кожата на всеки човек и от това колко целулит има. Ако не ти действат или не искаш да даваш пари за козметика, можеш да си правиш масажи с утайка от кафе. Кофеинът, който се съдържа в кафето, стяга кожата. Обтривай проблемните зони с утайката от кафето, като го правиш поне по няколко минути. Скоро ще видиш резултат.

 

Тен. Ако имаш светла кожа, вероятно целулитът ти се забелязва повече, отколкото на някое по-мургаво момиче. Затова можеш да се възползваш и да се печеш повече през лятната си почивка. Внимавай с автобронзантите и солариума, защото са вредни.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия