Няколко ценни съвета за хората, които са на диета

2014-03-13 11:10:00
Няколко ценни съвета за хората, които са на диета
Снимка: Dreamstime

Всеки човек, който иска да изглежда добре, се старае да спортува редовно и да се храни здравословно. Има доста изкушения на пазара и не всеки успява да им устои. Затова на някои хора им се случва да натрупат излишни килограми и после да се подлагат на диети, за да се отърват от тях.

 

Вижте няколко съвета, които ще ви бъдат изключително полезни, когато отслабвате:

 

Не отслабвайте, ако нямате нужда – няма смисъл да тормозите тялото си с диети и изтощителни тренировки, ако сте с нормално телосложение. Рискувате да си създадете здравословни проблеми, защото организмът ви фще бъде под стрес и ще започне да си набава нужното с околоорганните мазнини, които са изключително важни.

 

 

Задължително закусвайте – със сигурност не четете за пръв път този съвет, но си заслужава да се повтаря и повтаря, докато всички хора не започнат да го следват. Научете се да закусвате обилно, да обядваме по-малко и вечерявата ви да е лека. Старайте се да приемате достатъчно количество плодове и зеленчуци, като залагате на тези, които не са калорични.

 

Заредете се с търпение и воля – няма как да се справите с изкушенията около вас, ако нямате достатъчна мотивация. Затова се заредете с нужното количество воля и не се проваляйте, само за да угодите на някой друг. Хранете се разнообразно, но консумирайте само нискокалорична храна, която ще ви засити.

 

Не прекалявайте със сауната – има хора, които смятат, че потейки се, те отслабват. Това не е точно така. Може да тежите по-малко, но причината е, че тялото се е дехидратирало, а не че се е отървало от мазнини. Имайте предвид, че потенето в сауна, парна баня и др. прочиства тялото от токсини, но не води до отслабване.

 

Не пийте продукти за отслабване – търговците определено се възползват от факта, че хората искат да се вталят за кратък период от време. Това е и една от причините на пазара да има такова разнообразие от продукти, предназначени за отслабване. Колкото и да ви се иска да им вярвате, не го правете и не ги консумирайте! Повечето от тях водят до нарушение в храносмилателната и сърдечно-съдовата система.

 

Не отслабвайте рязко – колкото и да ви се иска да се вталите за кратък период от време, старайте се да не сваляте повече от половин килограм седмично. Рязкото отслабване води до увисване на кожата и може да ви създаде сериозни здравословни проблеми.

 

Не забравяйте, че трупането на излишни килограми се случва вследствие на неправилна и прекомерна консумация на висококалоримни храни и напитки, както и на липсата на движение и застоял начин на живот. Затова трябва да се научите да се храните здравословно и да спортувате редовно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия