Няколко трика, които ще ви помогнат да пиете повече вода

2014-03-11 15:56:00
Няколко трика, които ще ви помогнат да пиете повече вода
Снимка: Dreamstime

На някои хора им е трудно да приемат достатъчно количество вода и затова често организмът им е дехадритиран. Човек обаче трябва да се научи да пие поне 2 литра вода дневно. Има няколко трика, които определено ще ви бъдат от полза:

 

Пийте със сламка – сигурно ще се учудите, но когато пиете вода със сламка, вие приемате повече количество, отколкото когато е от чаша.

 

 

Пийте от бутилка – другият начин да пиете повече вода е като го правите от бутилка. Пълнете си я често и дръжте пред себе си, така че да я виждате. Някои хора пият трудно вода от чаша, но не срещат затруднения, когато е от бутилка.

 

Дръжте водата пред очите си – както вече споменахме, когато виждате водата пред себе си, вие по-често ще посягате към нея. Затова носете шишенцето си с вас и го оставяйте в непосредствена близост, когато сте в училище или на работа.

 

Вместо газирани напитки, пийте вода – когато сте жадни, утолете жаждата си с вода, а не с газирани напитки или натурални сокове. В началото може да ви е трудно да се откажете от този вреден навик, но ще успеете.

 

Пробвайте различни марки – всяка вода си има свой специфичен вкус. Затова опитайте най-различни, докато намерите вашата. Също така има разлика във вкуса между минералната и изворната вода.

 

Добавете парченца плодове – има хора, които просто не харесват вкуса на водата. Но все пак без нея не можем и не е никак полезно да е заменяме с други напитки. Затова опитайте се да я консумирате, като преди това нарежете и поставите малко плодове в чашата/шишето си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия