Как да се погрижиш за кожата си вечерно време?

2014-03-02 23:55:00
Как да се погрижиш за кожата си вечерно време?
Снимка: freedigitalphotos.net

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Не трябва да забравяме, че ако се грижим за нея, тя ще ни се отплати. Красивата кожа е мечта на всяко момиче и понякога се изисква малко усилия за да постигнеш невероятен ефект.

 

Кожата ти се нуждае от часове наред сън, за да може да се възстанови. Когато заспиш, даваш шанс на кожата си да се възстанови от тежкия ден. Затова сутрин, когато се събудиш изглеждаш свежа и с равен тен.

 

Повече сън, по-чиста кожа. Липсата на сън може да доведе до стрес, а той от своя страна е фактор за образуване на пъпки и черни точки. Според учени, направили изследване в областта, колежани имали повече пъпки, когато са под стрес – например преди изпит.

 

Пропусни солта. Ако нощем не можеш да спиш и искаш да си похапнеш нещо, най-добре се насочи към плод. Храни, съдържащи сол, не са добра идея, лицето ти може да изглежда изморено на сутринта. Това е така, защото храните, които съдържат сол, карат организма да задържа вода и на сутринта изглеждаш подпухнала.

 

 

Водата вечер. Чаша вино вечер може да ти се струва част от приятен релакс, но всъщност ще се отрази на кожата ти като я изсуши, порите ти станат големи и видими на другия ден. Забрави за вечерната чаша вино и се насочи към водата и то в по-големи количества. Сутрин, използвай тоник, който съдържа цинк, така порите ти ще се свият.

 

 

За да запазиш кожата си гладка и нежна, вечер започни грижите с мек лосион, който да изчисти грима. След това нанеси нещо, което да овлажни достатъчно кожата ти. За да запазиш кожата ти гладка и хидратирана в нежните зоини, например около очите, използвай специален крем, който съдържа глицерин.

 

Топла вана. Един от най-добрите начини да се погрижиш за кожата си е именно това – топла вана. Поглези се като сложиш соли, аромати, масла или каквото харесваш и се наслади на невероятното усещане. Ваната е полезна преди лягане, така температурата на тялото ти се покачва малко точно преди да си легнеш, а това много успокоява. Така ще заспиш по-лесно и ще се отпуснеш преди лягане.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JoLLiE92
преди 10 години

Вечер не се яде плод в никакъв случай и глицеринът определено не е качествена съставка за околоочен крем, но съм съгласна с останалата част от статията. Браво. :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия