Няколко идеи за разхубавяване

2013-03-22 16:59:00
Няколко идеи за разхубавяване
Снимка: Dreamstime

Повечето жени се грижат за външния си вид. Някои го правят успешно, други – не, но са малко представителките на нежния пол, които не се стараят да изглеждат добре. Вижте няколко идеи как да изглеждате максимално добре, използвайки ефикасни средства:

 

Направете косата си мека – сигурно сте чували, че содата бикарбонат помага за много неща, но знаете ли, че тя може да ви помогне да се сдобиете с мека коса? Само трябва да втриете малко от нея, след като вече сте нанесли шампоан.

 

Снимка: Dreamstime

 

Премахнете тъмните кръгове под очите – те определено успяват да загрозят всяка една жена, а и да събудят съчувствие у околните, защото тъмните кръгове под очите се появяват вследствие на преумора и недоспиване. За да се справите с този проблем, трябва редовно да използвате резени картофи, които да поставяте върху лицето си. Така, колкото и уморени да се чувствате, няма да ви личи.

 

Подхранете ноктите си – жените трябва да полагат изключително много грижи за маникюра си, защото той се вижда от всеки. Хубаво е веднъж седмично да киснете ръцете си в смес от топла вода и натурален лимонов сок. По този начин ще подхраните ноктите си и ще предотвратите по-нататъшното им пожълтяване.

 

Премахнете стриите – най-често стриите се появяват при хора, които рязко са променили теглото си. Те не са никак хубави и загрозяват всяко женско тяло. За да ги заличите максимално, използвайте масло от камелия /японска роза/. То подобрява състоянието на сухата коса и кожата и помага при изгаряния.

 

Снимка: Dreamstime

 

Подхранете кожата и косата си – ако искате да имате здрава и красива коса и мека кожа, използвайте кокосово олио. Втрийте малко от него в корените на косата, останете така няколко минути и изплакнете с шампоан.

 

Направете си маска за лице – нужни са ви няколко зърна червено грозде и две супени лъжици бяло брашно. Нанесете получената смес върху лицето и останете така в продължение на 10 минути. Изплакнете с хладка вода.

 

Снимка: Dreamstime

 

Преборете се с екземите – маслото от папая има благоприятно влияние върху кожата при екзема, слънчеви изгаряния и охлузвания. То помага и при нацепени устни.

 

Направете си подсилваща маска за лице и коса – нужни са ви една чаша пълномаслено кисело мляко и една супена лъжица зехтин. Разбъркайте ги до получаването на еднородна смес и нанесете върху косата. Стойте така около 5 минути, след това изплакнете с хладка вода.  

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
-Patrick.Star
преди 11 години

...или се обичайте,такива,каквито сте! <3


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия